Emel Sayın Kimdir?

Ses sanatçısı ve müzik yorumcusu olarak tanınan Emel Sayın Kimdir: 20 Kasım 1945 tarihinde Sivas’ta dünyaya geldi. Peki, Emel Sayın’ın hayatı nasıldır? Emel Sayın biyografisi nasıldır? Emel Sayın kimdir?

03.07.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:09) Emel Sayın Kimdir?

Devlet sanatçısı Emel Sayın kimdir: Emel Sayın 20 Kasım 1945 tarihinde Sivas’ta doğdu. Doğumunda, babasının Toprak Mahsulleri ofisindeki memuriyeti nedeniyle Sivas’ta bulunuyorlardı.

Emel Sayın, henüz 13 yaşındayken ünlü bestekar Arif Sami Toker’den müzik eğitimi almaya başladı. Daha sonra, Klasik Türk müziği sanatçısı olan Münir Nurettin Selçuk’tan 3 yıl boyunca müzik dersi aldı.

Lise eğitimini, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Ardından, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında, Şan bölümünde Alis Rosental’dan şan dersleri alma imkânı buldu. Muhittin Sadak’tan solfej dersleri aldı.

1966 yılında İsmet Kasapoğlu ile evlendi. 1975 yılında boşanan çift, 1976 yılında yeniden evlendi. 1979 yılında yeniden boşandı.

Yakışıklı oyuncu Tarık Akan ile 4 yıllık bir aşk hayatı oldu.

1979 yılında Selçuk Aslan ile evlendi. Bu evlilik 1981 yılına kadar sürdü.  1986 yılında David Younnes ile evlenen Sayın, 1999 yılında bu evliliği sonlandırdı.

Emel Sayın’ın Müzik Kariyeri

Emel Sayın, Hürriyet Haber Ajansı tarafından açılan yarışmada bir Münir Nurettin eserini seslendirerek “Ses Kraliçesi” unvanını aldı. “Ses Kraliçesi” Emel Sayın kimdir: 17 yaşında Necdet Yazar’ın gazinosunda sahne alarak müzik kariyerine başlayan ünlü ses sanatçısıdır. Bu gazino, Ankara’da Ulus’taki Gençlik Parkı’nda bulunmaktaydı.

Sayın, 1963 yılında Ankara Radyosunun solist sınavını kazanarak bu kurumda 7 yıl boyunca solistlik yaptı.

Ardından organizatör Egemen Bostancı ile çalışmaya başlayarak İstanbul müzik piyasasına geçiş yaptı. İlk olarak Lalezar Gazinosu’nda assolist oldu.

Aynı zamanda, Ankara Radyosu’ndan İstanbul Radyosu’na transfer oldu. İlk stüdyo albümü olan “Sus Sus Sus” 1971 yılında çıktı. Aynı yıl iki albüm daha yayınladı. Bunlar “Gel Gel Gel” ve “Doyamadım Sana”dır.

Sayın, 1972 yılında “Son On Yılın En Sevilen On Şarkısı” adlı bir Türk Sanat Müziği albümü çıkardı. Bu albüm geniş kitleler tarafından ilgi gördü.

Şarkıları birçok filmin tema müziği olarak kullanıldı.

1973 yılında, “Emel Sayın 73” isimli albümü çıktı. 1974 yılında ise “Emel Sayın 74” albümü piyasaya sürüldü.

Emel Sayın’ın Oyunculuk Kariyeri

Emel Sayın, müzik kariyerinin yanında, çeşitli filmlerde rol alarak oyunculuk da yaptı. 1970 yılında “Şampiyon” adlı filmde kendisini oynadı. 1971 yılında “Makber”, “Hicran” ve “Feride” adlı filmlerde rol aldı. “Feride”, Metin Erksan’ın yönetmenliğinde çekildi ve başrolü Sayın’la Engin Çağlar paylaştı.

1975 yılında “Mavi Boncuk” adlı filmde yine kendini oynadı. Ertem Eğilmez yönetmenliğinde çekilen filmde Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit gibi Yeşilçam’ın usta isimleriyle rol aldı.

2008 yılında, “Aşkım Aşkım” adlı televizyon dizisinde, Mehmet Ali Erbil ile başrolü paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal