Ekmek Teknesi Nerede Çekildi?

Ekmek teknesi dizisi 16 Kasım 2002 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır. Uzunca bir süre ATV ekranlarında sevilerek izlenmiştir. 2 yıl boyunca ATV de yayınlandıktan sonra 2004 yılından itibaren SHOW TV de yayınlanmaya başlamıştır.

03.07.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:02) Ekmek Teknesi Nerede Çekildi?

Sonrasında da 13 Haziran 2005 tarihinde final yaparak ekranlardan ayrılmıştır. Ekmek teknesi dizisi orta halli bir Türk ailesinin başından geçen bazen hüzünlü bazen komik olayları anlatan bir dizidir. 106 bölüm boyunca devam etmiştir. İzleyicilerin %92 si Ekmek Teknesi dizisini başarılı bulmuşlardır. Ekmek teknesi dizisi İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Kuzguncuk Beylerbeyi’nde çekilmiştir. Dizinin yönetmenliğini Osman Sınav, Sadullah Şentürk, Gürsel Ateş ve Metin Günay yapmışlardır. Dizinin türü komedi ve dram kategorisine girmektedir.  Toplam 3 sezon oynayan dizinin başrollerinde Nusret Baba’yı canlandıran Savaş Dinçel, Ayhan Anne’yi canlandıran Sermin Hürmeriç, Celal karakterini canlandıran Ahmet Yenilmez, Korkut karakterini canlandıran Cem Kılıç, Heredot Cevdet karakterini canlandıran Hasan Kaçan yer almaktadır.

Dizi jenerik müziği ile de oldukça beğeni toplamıştır. Ekmek Teknesi dizisinin jenerik müziği İncesaz tarafından yapılmıştır.  Dizinin yapımcılığını ise Osman Sınav ve Raci Şaşmaz üstlenmiştir. Dizinin yapım şirketi ise 2002-2004 yılları arasında Sinegraf, 2004-2005 yılları arasında da Pana Film isimli şirketlerdir.

Ekmek Teknesi Dizisinin Konusu

Ekmek teknesi dizisi komedi ve dram tarzında bir dizidir. Dizi, orta halli bir Türk ailesinin yaşantısını anlatır. Tipik bir Türk ailesini anlatması bakımından Türk halkı tarafından oldukça sevilmiştir. Dizide Türk dili oldukça özenli ve düzgün kullanılması özellikle dikkat çekmektedir. Dizideki konuşmalarda özellikle kullanılan atasözü ve deyimler günümüzde unutulmaya başlanmış sözleri tekrar gün ışığına çıkarması ile oldukça başarılı bulunmuştur.

Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım’ın ve kızlarının mutlu bir aile resmini çizen Ekmek Teknesi dizisi konusunda, kendi haline ve orta düzey gelirli bir mahallenin hayatı, neşesi, hüzünleri ve sevgileri ele alınmaktadır. Dizide Heredot Cevdet, Nalbur Ruhi, Berber, Kirli ve Cengiz gibi renkli karakterler de yer almaktadır. Dizideki karakterleri Peker Açıkalın, Şafak Sezer, Mazhar Alanson, Esin Civangil, Ceren Benderlioğlu, Arzu Oş, Mehtap Bayri, Ekin Türkmen gibi başarılı isimler canlandırmıştır. İstanbul’daki en eğlenceli mahallelerden birini konu alarak, eğlenceli ve ince öyküleri ile izleyiciye sunuluyor.

Ekmek Teknesi Dizisi Nerede Çekildi

Ekmek Teknesi dizisi yarattığı karakterlerle, olayların geçtiği tarihi evler, samimi ortam sebebiyle 2000’li yılların başında ekran karşısındaki herkesin aklına Ekmek Teknesi Dizisi Nerede Çekildi sorusunu sormaktadır. Dizinin konusundaki samimi hikaye, mekanın tarihi ortamı ile birleşince ortaya uyum içerisinde güzel bir atmosfer çıkıyordu. Dizideki bu güzel hava aslında çok da uzak bir yer değil. Ekmek Teknesi dizisi İstanbul’un Üsküdar İlçesinde Kuzguncuk semtinde çekilmiştir. Bu semtte daha önce başka diziler de çekilmiştir. Bugün bile Kuzguncuk’ta Ekmek Teknesi tabelalı Nusret Usta’nın fırını halen bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal