Efulim Ne Demek?

Sevgi sözcüğü Efulim sözcüğünün anlamı nedir? Efulim erkeklere denir mi?

27.04.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-17:56) Efulim Ne Demek?

Günlük hayatımızda sıkça kullanmış olduğumuz sevgi sözcükleri eşe, sevgiliye ya da aile bireylerine hitabet ederken kullanılmış olan, hem söyleyenin hem de söylenenin gönlünü mutlu eden ifadeler olarak görülür. İnsani duyguları ifade etmenin yöresel biçimlerinden birisi olan efulim kelimesi, aşk ve sevgi sözleri arasında bir hayli dikkat çekmeye devam ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nden tüm ülkeye yayılmış olan bu sevgi sözcüğü, anlamı ve kullanım alanı yönünden de toplum içerisinde merak edilmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Efulim ne demek?', 'efulim anlamı nedir?', 'efulim kimlere denir?' gibi sorular ile araştırılıyor.

ÇOK KULLANILAN EFULİM NE DEMEK?

Sevgilim, yarim, sevdiğim anlamlarına gelebilecek bir şekilde kullanılan söz konusu bu kelime, Doğu Karadeniz'den tüm ülkeye yayılmış olan bir sevgi sözcüğüdür. Karadeniz müziklerinde ve yöresel diziler içerisinde rolleri canlandıran oyuncular tarafından sıklıkla kullanılır.

SIKLIKLA KULLANILAN EFULİM ANLAMI NEDİR?

Efulim kelimesi, sevgiliye hitap şekli olup bununla birlikte sevdiğim, sevgilim anlamlarına gelmektedir. Bu hitap şekli; yöre halkı tarafından çoğunlukla eşe, çocuğa, anne ve babaya da kullanılmaktadır.

SEVGİ SÖZCÜĞÜ OLAN EFULİM KİMLERE DENİR?

Efulim sevgi göstergesi olarak kullanılan sözcüklerden birisidir. Bu sevgi sözcüğü eşe, sevgiliye, hoşlanılan kişiye de söylenilmektedir. Karadeniz Bölgesi'nde efulim sözcüğü kişinin kendi çocuğuna sevgisini belirtirken kullanmış olduğu ifadeler arasında da yer almaktadır. Sevgilim anlamına da gelen oropam kelimesi efulim kelimesi ile birlikte sıkça kullanılan sevgi sözcükleri arasında yer almaya devam etmektedir.

EFULİM ERKEKLERE DENİR Mİ?

Sevgi sözcüğü olan Efulim kelimesi cinsiyet belirtisi olmayan bir sözcüktür. Sevgilim, sevdiğim, yarim, bir tanem anlamlarına gelmektedir. Bununla birlikte hem erkeklere hem de kadınlara efulim sözcüğü ile hitap etmek mümkündür. Çoğunlukla Rize, Artvin ve Trabzon bölgelerinde bu kelime çoğunlukla dile getirilmektedir. Aşk ve sevgi konularını işleyen şarkı ve türkülerde de bu kelime sık sık kullanılmaktadır sanatçılar tarafından.

EFULİM KELİMESİNİ CÜMLE İÇİNDE NASIL KULLANABİLİRİZ?

Sıcak ve samimi bir anlamı bünyesinde taşıyan Efulim kelimesi daha çok Karadeniz şarkı ve türkülerinde geçmektedir. Siz okuyucularımız için efulim kelimesini örnek olacak şekilde birkaç cümle içerisinde kullandık;

Efulim, seni her şeyden çok seviyorum.

Efulim eğer seni bana vermezler ise dağlara kaçarız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal