EDHO Hayriye Öldü mü? Sabina Toziya Kimdir? Sabina Toziya Neden EDHO'dan Ayrıldı?

ATV ekranlarının uzun soluklu dizilerinden biri olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'dan sevenlerine kötü haber geldi. Dizinin Hayriye annesi Sabina Toziya EDHO'dan ayrıldı. Peki Sabina Toziya Neden EDHO'dan Ayrıldı?

18.01.2021-17:26 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-17:26) EDHO Hayriye Öldü mü? Sabina Toziya Kimdir? Sabina Toziya Neden EDHO'dan Ayrıldı?

Başrollerinde Oktay Kaynarca, Yunus Emre, Ozan Akbaba ve Sabina Toziya'nın yer aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden sevilen oyuncu ayrıldı. Sabina Toziya'nın canlandırdığı Hayriye karakteri ölerek diziye veda etti.

HAYRİYE ANNE EDHO'dan NEDEN AYRILDI?

ATV ekranlarında yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye karakterini hayat veren 72 yaşındaki Sabina Toziya, yılbaşı tatili için ülkesi Makedonya'ya gitti. Dizi çekimleri için İstanbul'a geri dönmek isteyen oyuncu, bayılarak hastaneye kaldırıldı. Beyninde tümör olduğu tespit edilen oyuncu Sabina Toziya, Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipce tarafından ameliyat edildi. Sağ tarafına felç inen oyuncu diziden ayrılmak zorunda kaldı.

EDHO'da Hayriye karakterine hayat veren Sabina Toziya ise gelecek hafta yayınlanacak olan 179. bölümde senaryo gereği ölerek diziye veda edecek. Oktay Kaynarca'nın annesi, Çakırbeylilerin çınarı olan Hayriye Çakırbeyli'nin ölümü diziseverleri şimdiden hüzne boğarken, başarılı oyuncunun yaşı ve nereli olduğu merak konusu oldu.

SABİNA TOZİYA KİMDİR?

Sinema ve dizi oyuncusu olan Sabina Toziya 17 nisan 1946 tarihinde Makedonya'nın Üsküp'te dünyaya geldi. Tam adı: Sabina Ajrula Tozija. Sabina Toziya, Üsküp Devlet Tiyatrosu'nda eğitim almıştır. Türkiye onu Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Afife Hatun karakteri ile tanıdı. Ayrıca Öyle Olsun ve Annemin Yarası adlı sinema filmlerinde de rol alan Makedonyalı oyuncu ayrıca Makedonya'da da birçok dizi ve sinema filmlerinde yer almış usta oyunculardan birisidir.

Son olarak Sabina Toziya, ATV'de ekrana gelen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde ailenin annesi Hayriye Çakırbeyli karakteri ile izleyici karşısına çıkıyor. Kocasının ölümünden sonra aileyi ayakta tutan Çakırbeyli, geleneklerine bağlı bir Karadeniz kadınıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal