Ebru Yaşar Kimdir?

Ebru Yaşar, Türkiye’nin uzun zamandır tanınan isimlerden biridir. Bugüne kadar pek çok başarılı çalışmada yer alarak yeteneği ile gündemde kalmayı başarmıştır. Magazinel bir hayat yaşamayan Ebru Yaşar hakkında bilgi edinmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

22.06.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:48) Ebru Yaşar Kimdir?

Ebru Yaşar, Türkiye’de sevilerek takip edilen şarkıcılardan biridir. Pop ve fantezi müzikte ismini duyurmuştur. Şu an 42 yaşındaki ünlü yorumcunun, geçmişte ve günümüzde ortaya koyduğu pek çok başarı, müzik severler tarafından büyük beğeni ile anılmaktadır. 2015’te Necat Gülseven ile yaptığı evlilikten, bir erkek bir kız, iki tane çocuk dünyaya getirmiştir.

Ebru Yaşar’ın Hayatı

Ebru Yaşar, 8 Ağustos 1978 senesinde Ankara’da doğdu. Annesi memur, babası polisti. Ebru Yaşar’ın hayatı, babasının mesleği sebebiyle, çocukluk yıllarında farklı farklı şehirlerde geçti. İlkokulun bir kısmını Ankara’da, devamını Tokat’ta tamamladı. Ortaokula İstanbul’da, liseye Bitlis’te devam ettikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarı’nı kazanarak İstanbul’a yerleşti. Türk müziği dalında burada üniversite eğitimini bitirdi. Ebru Yaşar hakkında bilgi arıyorsanız, eğitim hayatı sonrası başladığı kariyer serüvenine göz atabilirsiniz.

Ebru Yaşar’ın Kariyer Hayatı

Ebru Yaşar, 1995’te çıkardığı ‘Bu Sahilde’ adlı albümü ile müzik kariyerine başlamış olsa da özellikle 1999’da İbrahim Tatlıses’in verdiği destek ile çıkardığı, ‘Seni Anan Benim İçin Doğurmuş’ isimli albüm ile tanınmıştır. Ebru Yaşar hakkında bilgi sahibi olmak için öncelikle, bu albümü bilmek gerekir. Bu albüm, o yılın en çok satılan albümü oldu. Ebru Yaşar’ın hayatı bu noktada değişti.

İlk albümüyle ‘Yılın Kadın Sanatçısı’ dalında, ikincisi ile de ‘Yılın Şarkısı’ ve ‘En İyi Kadın Sanatçı’ dallarında ödüller aldı.

Daha sonra 2003 yılında ‘Aşkımız Buraya Kadar’ ve 2006’da da ‘Yeşillenirim’ albümlerini piyasaya sürdü. Bu albümlerde yer alan pek çok şarkı, dönemin en çok dinlenen şarkılarından oldu.

2008 senesinde çıkardığı ‘Seviyorum Seni’ albümünde ise İsmail YK ile yaptığı düet oldukça beğenildi.

3 senelik bir aradan sonra, üç ayrı dilde söylediği ‘Delidir’ isimli parçayla aynı adı taşıyan albümü ile kariyerine devam etti. Bu parça dijital platformlarda büyük bir dinleyici sayısına ulaştı.

2012’de müzik sektöründeki ilk tekli çalışması ‘Ağlamıyorum’ yayınlandı. 2013’te ‘Sanat-ı Ebru’ albümü ve 2014’te ‘Cumartesi’ adlı teklisini çıkardı. Bu iki çalışma ile, pop müzik camiasında önemli bir yere geldi. Bunlardan, Cumartesi isimli şarkıdı sadece internet ortamında yayınlandı.

Ebru Yaşar, 2017’de, şu ana kadarki son albümü ‘Haddinden Fazla’ ile karşımıza çıktı, daha sonraki yıllarda da tekliler çıkararak müzik çalışmalarına devam etti. 2019 senesinde çıkardığı ‘Alev Alev’ adlı single, Feridun Düzağaç imzalı bir cover yorumlamasıdır. 2020’de ise ‘Kalmam’ isimli şarkısını sevenleriyle buluşturdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal