Dilek Hanif Kimdir?

Dilek Hanif, 8 Nisan 1962 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Türkiye’nin moda alanında uluslararası temsilcilerinden biri olan moda tasarımcısı olarak tanındı. Peki, Dilek Hanif’in hayatı nasıldır? Dilek Hanif biyografisi nasıldır? Dilek Hanif kimdir?

03.07.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:04) Dilek Hanif Kimdir?

Dilek Hanif, 8 Nisan 1962 tarihinde İstanbul’da doğdu. Modaya olan ilgisi, daha küçük yaşlarda ailesinin tekstil atölyesinde başladı. Eğitimini İstanbul’da aldı, Erenköy Kız Lisesinden mezun oldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde karakalem, desen çalışması ve kumaş boyama gibi sanat ve moda içerikli dersler aldı. 1983 yılında Mehmet Hanif’le evlendi. 1990 yılında “Dilek Hanif Line” ismiyle kendine ait bir tekstil atölyesi kurarak aktif moda üretimine başladı.  Nişantaşı’nda, Osmanbey’de açtığı küçük atölyesinde hazır giyim ürünleri üretmeye başladı.

Kendi markasıyla ürettiği ürünler modern kadını hedefliyordu. İlk koleksiyonunu yüz kadar kıyafet tasarımıyla yaptı. Daha hazırladığı ilk koleksiyondan itibaren ilgi çekmeye başladı. Bir süre sonra, artan siparişler ve üretim nedeniyle dükkanını büyüttü.

Hazır giyim sektöründe elde ettiği başarı, ülke çapında ünlü mağazalarda koleksiyonlarının sunulmasıyla daha da arttı.

Dilek Hanif, 2005 yılında Mehmet Hanif ile boşandı, 2006 yılında Ali Somer ile evlendi. Dilhan ve Hande adında iki kızı vardır.

Dilek Hanif’in Haute Couture Tasarımları

Bu süre içinde ünlü sanatçılar tarafından da keşfedildi. Bu ünlülerin kıyafetlerini tasarlamak için birçok talep aldı. Bu dönemde Hülya Avşar’ın tasarımcısı olarak da tanındı.

Bir süre sonra, Dilek Hanif hazır giyim ürünleri hazırlamayı bırakarak kendini tamamen “Haute Couture” tasarlamaya verdi. Haute Couture, bir sipariş üzerine, o kişi için hazırlanan özel dikim giysisidir. Genellikle üst sınıf olarak kabul edilen toplumun “Creme” tabakasına hitap eden couture, aynı zamanda müşterinin tasarımını belirleyebileceği bir giyim türüdür.

Dilek Hanif, 1997 yılında Teşvikiye’de bir Couture atölyesi ve showroomu açtı. Bu atölye hala faaliyetlerine devam etmektedir. 1998 yılında hazır giyim ürünleri tasarlamayı bıraktı.

2003 yılında, yılın “En Başarılı Kadın Moda Tasarımcısı Ödülü”nü aldı. Bu ödülü, hazırladığı 2003 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda ön plana çıkardığı geleneksel iğne oyası motifleriyle kazandı.

İlk Haute Couture defilesini 2002’de Aya İrini’de sunan Dilek Hanif, daha sonra uluslararası alanda da kendine yer buldu.

Paris Haute Couture Moda Haftası’nda 2004 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu sundu. Bu koleksiyon, kendisinin ikinci Haute Couture koleksiyon sunumudur. Dilek Hanif, Paris Couture platformunda koleksiyon sunan ilk Türk moda tasarımcısı olma unvanına sahiptir.

Dilek Hanif, bu gösterimin ardından, her yıl Paris Haute Couture Haftasında koleksiyonlarını sergileme imkanı buldu.

Dilek Hanif’in Tasarım Anlayışı

Dilek Hanif, Anadolu kültürünün motiflerini moda dünyasına taşımıştır. Bunun yanında tasarımlarında Osmanlı motiflerine de çokça yer verir. Uzakdoğu kültürlerinden de birtakım simgeleri tasarımlarında kullanmaktadır. 2013 yılında yeniden hazır giyim koleksiyonları tasarlamaya başladı. Haute Coture ile hazır giyim tarzlarını birleştirerek “Dilek Hanif” markasını kurdu.

Dilek Hanif, dikkat çeken tasarımlarında, başarılı ince detaylarıyla başarı kazanarak saygın bir giyim markası yaratmıştır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal