Dan Brown: Dünyada En Sevdiğim Şehir İstanbul

Dünyaca ünlü yazar Dan Brown, sosyal medya üzerinden gerçekleşen bir söyleşide samimi açıklamalarda bulundu. ABD'li ünlü yazar, en çok sevdiği şehrin İstanbul olduğunu söyledi.

23.10.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-16:50) Dan Brown: Dünyada En Sevdiğim Şehir İstanbul

Ece Vahapoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide dikkat çekici ifadeler kullanan Dan Brown, ‘Dünyada en sevdiğim şehir İstanbul’ ifadelerini kullandı.

D&R kitap fuarı kapsamında canlı yayınlanan 'Okur Yazar Buluşmaları'na konuk olan Dan Brown, yeni çıkan çocuk kitabı 'Hayvanlar Senfonisi' eseri hakkında konuştu. Kitapta klasik müziğin önemli bir yeri olduğuna değinen Brown, şunları söyledi: ‘Müziğe olan tutkum annemden geliyor. Annem profesyonel bir piyanistti ve kilisede her pazar piyano çalarken ben de onun sayfalarını değiştirirdim. Bu yüzden çok küçük yaşta piyano çalmaya ve bestelemeye başladım. Gün içerisinde de her gün yarım saat piyano çalarım’

Ünlü yazar, kitabın hem çocuklar hem de yetişkinler için bir şeyler barındırdığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Ben 7 yaşında bir çocuk olsaydım nasıl bir kitap okumak isterdim diye düşünerek yazdım. Aynı zamanda biz yetişkinlerin bildiği ama unuttuğu bazı bilgileri kitabın içerisine yerleştirdim. Her hayvanın kendisine has bir özelliği vardır tıpkı insanlarda olduğu gibi şeklimiz, rengimiz ne olursa olsun hepimiz birlikte bir müzik oluşturuyoruz. Müziğin evrensel dili sayesinde dünyanın her yerinden kitabı okuyan çocuklar benzer duyguları hissedecektir’

Çok fazla gezmesinin kendisine ilham verdiğini belirten Brown, ‘Seyahati gerçekten çok seviyorum ve lokasyon benim için önemli bir karakterdir. Örneğin Ayasofya'yı gördüğümde onun bir roman için inanılmaz bir karakter binası olduğunu anladım. Kadim tarihi, barındırdığı sırları çok etkileyiciydi. İnsanlar bana çok fazla geziyorsun favori lokasyonun neresi dediğinde neredeyse her zaman İstanbul diyorum. Dünyada en sevdiğim şehir İstanbul. Doğu ve Batı'yı birleştiren bir köprü oluşu, üç imparatorluğa ev sahipliği yapmış olması ve Ayasofya'nın gizemleri gibi tarihi derinliği olan muazzam derecede muhteşem bir şehir. İnanılmaz güzellikte yemekleriyle beni her zaman büyüleyen bir şehir’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal