Cengiz Şıklaroğlu Kimdir?

Cengiz Şıklaroğlu 1983 yılında İstanbul'da doğmuştur. Çerkez Cengiz ismi ile de anılan Cengiz şıklaroğlu vahşi hayvanlar ve silahlar ile birlikte paylaştığı fotoğrafları ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

03.07.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:49) Cengiz Şıklaroğlu Kimdir?

Cengiz Şıklaroğlu’nun kim olduğu, hayatı, ne işle meşgul olduğu gibi konular sıklıkla merak unsuru olarak araştırılmaktadır. Bu yazımızda Cengiz Şıklaroğlu’nun hayatı ile ilgili merak edilen tüm sorulara cevap vermek istedik. İşte Cengiz Şıklaroğlu ile ilgili tüm detaylar...

Cengiz Şıklaroğlu'nun Hayat

Cengiz Şıklaroğlu kimdir: Cengiz Şıklaroğlu, Çerkez Cengiz lakabı ile anılan bir iş adamıdır. Babası Abhazyah, annesi Trabzonludur. Cengiz Şıklaroğlu lise eğitimini Üsküdar Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise mezuniyetinden sonra üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünde almıştır.

Cengiz Şıklaroğlu kimdir: Cengiz Şıklaroğlu 8 tane şirketin sahibidir. Bu şirketlerin sektörleri arasında silah ticareti ve lüks yat üretimi gibi farklı alanlar bulunmaktadır. Fakat kendisinin kartvizitinde Angel Group CEO'su Cengiz Şıklaroğlu yazmaktadır. Angel Group bünyesinde vip otomobil kiralama, Rüzgar türbinleri ve pil ithalatı ile ilgilenen Angel Energy ve organik tohum ithalatı yapan Angel Organics gibi firmalar da bulunmaktadır. Kozmetiğe kadar birçok sektörde kendisini gösteren Cengiz Şıklaroğlu'nun en çok dikkat çeken şirketi askeri silahların da üretimini yapan Silahsan'dır.

Cengiz Şıklaroğlu 2007 yılında İstanbul'da kurulan Angel Yachts'nin sahibidir. Angel Yachts Türkiye'nin en büyük lüks yat üretici firmalarından bir tanesi olarak gösterilmektedir.  2013 yılında Hintli Tata firması ile ortak olmuştur.

Cengiz Şıklaroğlu aynı zamanda siyasete de atılmak istemiş ve 2013 yılında Sivas bölge bağımsız milletvekili adayı olmuştur. Fakat 6 milletvekili tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na hakkında bazı itirazlarda bulunulmuştur. Bu itiraz konuları arasında askeri casusluk, örgüt üyeliği, devlete ait gizli belge bulundurmak, kişisel verileri hukuka aykırı şekilde tutmak ve yargılanmak, yargılanma sürecinde 4 Haziran’daki mahkemeden beraat alamaması gibi konular bulunmaktadır. Bu itirazlar sebebi ile kendisinin milletvekilliği adaylığı düşünülmüştür.

Cengiz Şıklaroğlu hakkında 2016 yılında da Türkiye'de, Suriye'deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattırdığı iddiası ortaya atılmıştır. Bu suçlamalar sebebiyle yargılandı davalardan 10 ay hapis cezası almıştır. Cengiz Şıklaroğlu 30 Nisan 2017 tarihinde 10 aylık hapis cezasını çekmek üzere Maltepe Cezaevi’ne 100 araçlık bir konvoy ile gitmesiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Kendisi cezaevinin önünde çocukluğunu sokaklarda geçirdiğini ve fazlasıyla bedel ödediğini, 10 aylık cezasından sonra daha kuvvetli bir şekilde geri döneceğini açıklamıştır. Açıklamalarına ülkenin mafyaya değil bilim insanlarına, gerçek siyasetçilere ve gerçek işadamlarına ihtiyacı olduğunu söyleyerek devam etmiştir. Son olarak sözlerini küçük kardeşleri olarak gördüğü kişilerden tek ricasını okuyup birbirlerine sahip çıkmaları olduğunu söyleyerek tamamlamıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal