Burcu Bakdur Kimdir?

‘‘321Go’’ adlı ‘‘youtube’’ komedi kanalı üstünden programlar yapan Burcu Bakdur kimdir, Burcu Bakdur’un Program Tarzı Nasıldır, Burcu Bakdur’un Programlarına Nasıl Ulaşılır?

03.07.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:36) Burcu Bakdur Kimdir?

Günümüzde ‘‘youtuber’’ olmak moda halini almış; bu alan oldukça ilginç isimleri de gün yüzüne çıkarmıştır. Bir nevi iş kolu, sektörel alan gibi de görülebilecek ‘‘youtuber’’lık, evlerimize, telefonlarımıza değin girerek, bizleri değişik alanların içinde yüzdürmektedir.

Günümüzün genç ‘‘youtuber’’larından biri kabul edilen Burcu Bakdur da, ‘‘Nedir?’’ adlı programıyla oldukça ilgi çekmiştir. Kısa kısa video’lar çeken, herhangi bir konunun ne olduğuna dair anlatımlar yapan genç kadın, insanları değişik mizah anlayışıyla da büyülemiştir. Gençler onu çok sevmektedirler.

Burcu Bakdur’u Tanımak İster Misiniz?

14 Haziran 1985 yılında İstanbul’da doğan Burcu Bakdur, eğitimini burada sürdürmüştür. Güzel sanatlar eğitimi almış; ayrıca, piyano ve flüt çalmak üstüne, müzik eğitimine de devam etmiştir.

2000’li yılların yükselen trendlerini çok iyi takip eden Burcu Bakdur, özellikle geyik muhabbeti ve skeç ağırlıklı kısa ‘‘youtube’’ video’ları sayesinde çok tıklanma almış ve çok da benimsenmiştir. Bilhassa, 2000 sonrası gençliğine -yani Z kuşağına hitap eden bu renkli programcının, konuşma tarzı etkileycidir. Zira, uzun iletileri okuyup-izleyemeyen hız çağının insanlarına hitap etme yeteneği onu başarıya götürmüştür.

Bilhassa, komedyen Cem Yılmaz’la yaptığı ‘‘Klişe Nedir?’’ adlı programı çok tutulmasına sebep olmuştur. Bunların arasından, ‘‘Diktatör Nedir?’’ adlı bölüm de ilgiyle karşılanmıştır. Programlarında, güncel ve ilginç başlıklara değinilmektedir.

Bir dönem yurt dışında yaşamış Bakdur, Amerika’ya okumak için gitmiştir. Dışarıda kısa süreli bir evlilik geçirmiş; o dönemde Berlin’de yaşarken, ani bir kararla Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

Genç kadın, minyon görüntüsü, sevimli konuşmaları, yaptığı kinayeler ve espriler sayesinde, internetin sevilen fenomenlerinden biri haline gelmiştir.

Önceleri ‘‘dailymotion’’ grubu içinde video’ları bulunan ‘‘Nedir?’’ konseptli programı, ‘‘youtube’’ üstünden artan popülerlik sayesinde, oraya geçiş yapmıştır. Orçun Baş, Ege Ersoy, Gül Öztürk, Burcu Bakdur’la birlikte teknik ekipte yer almaktadırlar. Programın önünde o gözükse de, mutfağında bir grup vardır.

İlk nedir konusu çok popüler bir başlık üzerine çıkmıştır (2014): ‘‘Selfie Nedir?’’

Burcu Bakdur’un Program Tarzı Nasıldır?

Burcu Bakdur, 2014’lü yıllardan bu yana, artan başarı grafiğiyle birlikte, her hafta en az bir ya da iki video’yla insanların karşısına çıkmaktadır.

Görüntüler, ortalama 2-5 dakika arasında değişen kısa video’ları içermektedir. Bu vieo’larda arka arkaya hızlı kurgu teknikleri, ilginç sesler ya da müzikler, komik görseller, büyük ve efektif çizgi roman yazıları kullanılmaktadır. Genç programcının ele aldığı konu ile ilgili yaptığı kısa tanımlamalar, canlandırmalar ve espriler dikkat çekicidir.

Burcu Bakdur’un tarzı, gözlerini devirişi, dudaklarını büküşü onu sempatik göstermektedir.

Programda, bazen, yabancılaştırma efektiyle dışarıda birileri varmış gibi konuşmaktadır. Yapımcılardan Orçun Baş’a da laf atarak, kendi kendine monologlar yaratmaktadır.  

Burcu Bakdur’un Programlarına Nasıl Ulaşılır?

‘‘321Go’’ adlı ‘‘youtube’’ komedi kanalı üstünden programlar yapan Burcu Bakdur’un iletilerine oradan ulaşmasınız mümkündür.

‘‘… Nedir?’’ başlığı altında, çeşitli nedir konularını işleyen (empati nedir, öğrenci nedir, diktatör nedir vd.) Burcu Bakdur, arkası düz renkli bir zeminde ve stüdyo tipi bir mekânda anlatım yapmaktadır. Komedi ağırlıklı canlandırmalar konuları ilgi çekici hale getirmektedir. İlgili komedi kanalında, onunla birlikte başka ‘‘youtuber’’ların da video’ları bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal