Biricik Suden Kimdir?

Suden ünlü bir moda tasarımcısıdır. MFÖ grubunun solisti Mazhar Alanson’un eşi olan Biricik Suden'in kim olduğu oldukça merak konusu olmaktadır. Bu yazımızda Biricik Suden'in kim olduğu, nereli olduğu, mesleğinin ne olduğu, eğitimi ve hayat hakkında detayları paylaşmak istedik.

03.07.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:33) Biricik Suden Kimdir?

Biricik Suden kimdir: 57 yaşındaki Biricik Suden’ 1963 yılında İstanbul'un Yeniköy ilçesinde dünyaya açmıştır. Çocukluğu da Yeniköy ilçesinde geçmiştir. Biricik ismini kullansa da Afife olarak ikinci bir ismi daha vardır. Moda tasarımcılığı ile uğraşan Biricik Suden'in anne ve babası Yugoslav göçmenidir. Babası Necdet Haker ağır ceza reisidir. Biricik Suden'in annesi ise bankacılık yapmaktadır.

Biricik Suden'in soy ismi anne ve babasının soy isminden farklıdır. Çünkü 16 yaşındayken teyzesi Biricik Suden'i evlat edinmiştir. Teyzesinin vefatı ile birlikte tek varisi olarak tüm mirası Biricik Suden'e kalmıştır.

Biricik Suden 4 yaşındayken Cumhuriyet Gazetesi’ni okuyarak okumayı öğrenmiştir. Daha sonra okula erken yaşta başlatılmıştır. Lise eğitimini Atatürk Kız Lisesi’nde tamamlamıştır.

Biricik Suden kimdir: Biricik Suden, İstanbul'un Nişantaşı semtindeki Language and Culture Centre'de grafik ve illüstrasyon eğitimi almıştır. Burada aldığı eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi İbrahim safi resim atölyesinde devam etmiştir.

Biricik Suden'in dil öğrenmek ve daha fazla eğitim almak için 4 sene kadar da Paris’te kaldığı bilinmektedir.

MFÖ grubunun solisti olan Mazhar Alanson ile yaptığı evliliği ile dikkatleri üzerine çeken Biricik Suden toplamda 4 evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 1986 yılında Türk sinema ve dizi oyuncusu İlker İnanoğlu ile yapmıştır. 1988 yılında İlker İnanoğlu ile boşanmaya karar vermişlerdir. 1989 yılında Kral TV kanalının eski yöneticisi olan Kerim sağlam ile ikinci evliliğini gerçekleştirmiştir. 7 sene evli kaldıktan sonra 1996 yılında Kerim Sağlam ile boşanmışlardır. Biricik Suden 2001 yılında Las Vegas’ta Mehmet Pisak ile evlenmiştir. Mehmet Pisak'ın kendisinden 20 yaş küçük olması ile birlikte bu evlilik oldukça dikkatleri üzerine çekmiştir. Biricik Suden son evliliğini ise 2003 yılında ünlü grup solisti Mazhar Alanson ile yapmıştır.

Spor ile çok yakından ilgili olan Biricik Suden vücudu ve yaşını göstermemesi sebebi ile sosyal medyada oldukça dikkat çekmekte ve beğenilmektedir. Kürek sporu ile bile ilgilendiği bilinmektedir. Hatta Instagram üzerinde 190 kilo ağırlığı 60 kere kaldırıp indirdiğinin görülmesi ile birlikte kendisine dişi rambo gibi lakaplar bile takılmıştır. Sıklıkla seyahat ettiği görülmektedir.

Biricik Suden yaptığı açıklamalar ile her günün aynı geçmemesine dikkat ettiğini ve gün içerisinde yaptıklarını hava şartlarına göre ayarladığını belirtilmiştir. Kendisi aynı zamanda akşam yemeği hazırlamayı sevdiğini ve bunu kimseye bırakmadığını da söylemiştir.

Biricik Suden'in Çalışmaları

Biricik Suden moda tasarımın yanında oyunculuk ile de yakından ilgilenmiştir. 1976 yılında “Ben Bir Garip Keloğlanım” filminde Rüştü Asyalı ile birlikte rol almıştır. 2011 yılında televizyonda yayınlanan Hayat bilgisi programını Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ile birlikte sunmuştur.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal