Beyazıt Öztürk Nereli?

Türkiye’nin en sevilen şovmenlerinden Beyazıt Öztürk, samimi ve cana yakın oluşu, esprileri ve centilmenliği ile ekranların en önemli isimlerinden biridir. Peki, Beyazıt Öztürk kimdir? Beyazıt Öztürk nereli? detaylar haberimizde...

16.07.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:04) Beyazıt Öztürk Nereli?

Yaptığı her işte, her yaştan izleyicinin beğenisini kazanmıştır. Kaliteli komedi anlayışı ve ‘r’ harfini söyleyememesine rağmen oldukça başarılı bir şekilde sürdürdüğü sunuculuk mesleği herkes tarafından takdir edilmektedir. Peki Beyazıt Öztürk nereli? Aslen Artvinlidir. Fakat Bolu’da doğmuştur.

Beyazıt Öztürk Hayatı

Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969’da Bolu’da doğmuştur. Ailenin ikinci oğludur. Babası polis olduğu için ilkokul ve ortaokulu farklı şehirlerde tamamlamıştır. O dönemlerde üniversite sınavlarının iki aşamalı yapılması ve ilk aşamayı kazanıp ikincisini geçememesi üzerine güzel sanatlara yönelmiştir. Girdiği yetenek sınavını kazanarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Heykel Bölümü’ne girmiştir. Üniversitede eğitim gördüğü sıralarda radyoculuk ile de ilgilenmeye başlamıştır. Eskişehir radyolarına, radyo programları hazırlamıştır. Sunuculuk da yapmak istemiş fakat ‘r’ harfini söyleyemediği için reddedilmiştir.

Beyazıt Öztürk sunuculuk yapmayı aklına koymuş ve bir arkadaşının kurduğu ‘Genç Radyo’da programlar sunmuştur. ‘Gına’ adlı bir mizah dergisi çıkarmış ve burada karikatürler çizmiştir. ‘Beyaz’ lakabını ilk kez bu dergide kullanmıştır.

Beyazıt Öztürk Kariyeri

Beyazıt Öztürk sonraki yıllarda Radyo Klas için aldığı sunuculuk teklifini kabul ederek İstanbul’a gelmiştir. Bu radyoda, ‘Geece Tavuğu’ isimli programda sunuculuk yaparak profesyonel yayıncılık kariyerine başlamıştır. Bu program ile kısa bir zamanda çok geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır.
1995’te Number One TV’ye geçmiş, burada ‘Beyaz’ adı ile yüzünü göstermeden, karanlık bir siluet olarak izleyici ile buluşmuştur. Bu yarattığı ilginç konsept ile büyük ilgi görmüştür.
Number One TV’den ayrıldıktan sonra Kanal 6’da da bir süre çalışmıştır.

Beyazıt Öztürk’ün tüm Türkiye tarafından çok tanınan isimlerden olmasını ağlayan asıl program ise, herkesin bildiği gibi ‘Beyaz Show’dur. Talk show tarzında yaptığı bu program günümüze kadar devam etmiştir.

1999 yılında, müziğe de merak salan ünlü sunucu, ‘Gemilerde Talim Var’ isimli bir albüm çıkarmıştır. Bunun dışında, birçok televizyon programının daha sunuculuğunu üstlenmiştir. Sinema ve dizi ve tiyatro oyunculuğu da yaparak farklı pek çok usta oyuncu ile çalışmıştır.
90’ların sonuna doğru Aktüel dergisinde köşe yazarlığı da yapmıştır. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyeliği bulunmaktadır.

Son olarak, TV8 ekranlarında yayınlanan ‘O Ses Türkiye’ isimli ses yarışmasının jüri koltuğunda yer almıştır.

Beyazıt Öztürk Oynadığı Dizi ve Filmler

- Nadide Hayat, 2015 (Sinema Filmi)
- Yalan Dünya. 2011-2014 (TV Dizisi)
- Eyvah Eyvah 2, 2011 (Sinema Filmi)
- Başrolde Aşk, 2011 (TV Dizisi)
- Anında Görüntü Show, 2008 (TV Dizisi)
- Kurtlar Vadisi Pusu, 2009 (TV Dizisi)
- Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, 2006 ( Sinema Filmi)
- O Şimdi Mahkum, 2005 ( Sinema Filmi)
- Karım ve Annem, 2004 (TV Dizisi)
- Unutma Beni, 2002 (TV Dizisi)
- Sır Çocukları, 2002 (Sinema Filmi)
- Reyting Hamdi, 2002 ( TV Dizisi)
- En Son Babalar Duyar, 2002 (TV Dizisi)
- Biz Size Aşık Olduk, 2002 (TV Dizisi)
- Dansöz, 2001 (Sinema Filmi)
- Yedi Numara, 2002 (TV Dizisi)
- Nihavend Mucize, 1997 (TV Dizisi)
- Mahallenin Muhtarları,1992 (TV Dizisi)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal