Başak Daşman Nereli?

Oyunculuk performansı ile dikkatleri üzerine çeken Başak Daşman kimdir? Başak Daşman nereli? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

16.07.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:19) Başak Daşman Nereli?

Payitaht Abdülhamit adlı televizyon dizisinde aldığı rolle tanınan “Başak Daşman nereli?” sorusu sıkça soruluyor.

Bu yazımızda, hem Başak Daşman’ın hayatı, kariyeri ve yer aldığı oyunculuk projelerine yer verdik, hem de Başak Daşman nereli sorusunun cevabını yazdık.

Başak Daşman’ın Yaşam Öyküsü Nasıldır?

Başak Daşman nereli sorusuna yanıt vermeden önce, kısaca hayatından bahsedelim istedik.
Başak Daşman, 10 Nisan 1981 tarihinde dünyaya geldi. Babası Arnavut annesi ise Selanik göçmeni idi. İki kardeşi bulunan Başak Daşman, 16 yaşındayken babası vefat etti.

Üniversite eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde aldı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk bölümüne de devam etti. Öğrenciliğinde animasyon çalışmaları yaparak pamuk prenses gibi karakterlerin canlandırmasını yaptı.

Oyunculuk kariyerinde devam eden Başak Daşman, 2010 yılında Sinan Albayrak ile evlendi. 2011 yılında çiftin evliliği sonlandı.

Başak Daşman, 2017 yılında Ali Sunal’ın Perama Taltent Agency isimli ajansı bünyesindeki PeramArt Ali Sunal Oyunculuk Atölyesinde oyuncu eğitmenliği yapmaktadır.

Başak Daşman’ın Oyunculuk Kariyeri Nasıl İlerledi?

Başak Daşman nereli sorusunun yanıtını vermeden önce, ünlü oyuncunun kariyerini inceleyelim.
Başak Daşman, “Yutmak”, “Beyaz”, “Kilit” ve “Swallow” adlı tiyatro oyunlarında rol aldı.
Başak Daşman aynı zamanda televizyon dizisi oyunculuğu ile tanındı. 1996 yılında yayınlanan Şaşıfelek Çıkmazı isimli televizyon dizisinde rol alarak profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. 2000 yılında “Üzgünüm Leyla” adlı televizyon dizisinde rol aldı. 2001 yılında “Benimle Evlenir Misin” adlı televizyon dizisinin oyuncu kadrosu arasında bulundu.

2002 yılında, yayınlandığı dönemde büyük ilgi toplayan “Asmalı Konak” adlı televizyon dizisinde rol aldı.

2004 yılında “Avrupa Yakası” adlı sit- com dizisinde Esin karakterine hayat verdi.

Başak Daşman, 2005 yılında “Yanık Koza” adlı televizyon dizisinde Makbule karakterine hayat verdi.

2007 ve 2008 yıllarında, yayınlandığı zamanda dikkat çeken ve geniş bir seyirci kitlesine ulaşan “Parmaklıklar Ardında” adlı televizyon dizisinde Filiz Demir karakterine hayat verdi. Hapishanedeki bir grup kadının hayatlarını odağa alan dizide Yelda Reynaud ve Özlem Düvencioğlu gibi oyuncular rol aldı.

Başak Daşman, 2009 yılında “Bahar Dalları” adlı televizyon dizisinde Seda karakterini canlandırdı.
2012 ve 2013 yılları arasında yayınlanan “Son” adlı televizyon dizisinde Ayşe karakterine hayat verdi. 2013 ve 2014 yılları arasında yayınlanan, “İntikam” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Dizinin başrollerini Beren Saat ve Mert Fırat paylaştı. Başak Daşman ise Derin Çelik adlı karaktere hayat verdi.

2015 yılında yayınlanan “Kara Ekmek” isimli televizyon dizisinde Hale karakterini oynadı. 2016 yılında “Rüzgarın Kalbi” dizisinde Ayla karakterine hayat verdi.

2018 ve 2019 yılları arasında, “Payitaht Abdülhamit” adlı televizyon dizisinde Şivenaz Hatun karakterini canlandırdı.

Başak Daşman son olarak, 2019 yılında, “Azize” adlı dizide Yıldız Alpan karakterini canlandırdı.

Başak Daşman Nereli?

Başak Daşman nereli: Başak Daşman İstanbulludur. Ailesi Balkan göçmenidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal