Barış Manço Doğum Gününde Unutulmadı!

19 sene önce kaybettiğimiz, usta sanatçı, çocukların 'Barış Ağabeyi' Barış Manço 75'inci yaş gününde unutulmadı.

02.01.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 02.01.2018-12:12) Barış Manço Doğum Gününde Unutulmadı!

19 sene önce kaybettiğimiz, usta sanatçı, çocukların 'Barış Ağabeyi' Barış Manço 75'inci yaş gününde unutulmadı.

Türkiye'nin efsane sanatçıları arasında başta gelen, 1999 senesinde hayatını kaybeden Barış Manço yaşasaydı bugün 75. yaşını kutlayacaktı.

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Barış Manço 2 Ocak 1943’te İstanbul’da doğmuştur. Annesi ve babası O daha küçük yaşlarda iken ayrılmıştır. Babasıyla kalan Barış Manço, babasını da erken yaşta kaybetmesiyle yalnız başına kalmıştır. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde almıştır.

Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra ise Belçika’da güzel sanatlar okumuştur. Akademi hayatı başarılı geçen Barış Manço, müziğe olan ilgisinin 2 yaşlarındayken başlaması sonucunda yurda dönüş yaptığında çıkardığı Dağlar Dağlar isimli şarkısıyla büyük çıkış yakalamıştır. Tarzı Anadolu kökenli Rock olan sanatçı birçok grupta yer almış ve gruplar kurarak konserler düzenlemiştir.

Barış Manço, ilk çıkış yakaladığı senelerde birçok sanatçıyla da beraber çalışmıştır. Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile Kaygısızlar grubunda yer almıştır. Bu gruptan ayrılıp Avrupa’da yeni bir grup kursa da kalıcılık elde etmiştir.

Sanatçının daha çok tanınması, Kurtalan Ekspres isimli müzik grubunun kurulmasıyla olmuştur. Birçok konser veren sanatçının ikiyüzden fazla bestesi bulunmaktadır. 12 altın bir platin albüm ödülleri bulunan sanatçıyı Barış Manço yapan özellikler, kendine has jest ve mimikleriyle birlikte özgün söz ve besteleridir.

Barış Manço, Anadolu halkının manevi fikir ve his dünyasından beslenerek tarzını Batı ile kolektif bir şekilde yansıtmıştır. Bu sebeple çok sevilmiştir. Şarkıları çok sevilen sanatçının eserleri birçok dünya dilinde kullanılmıştır.

Barış Manço 1978 yılında Lale Manço ile dünya evine girmiştir. İki erkek çocuğu olmuştur. Sanatçı 31 Ocak 1999 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etmiştir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal