Barış Falay Nereli?

Ezel dizisiyle hafızalarda yer edinen ünlü oyuncu Barış Falay'ın hayatı araştırılıyor. Peki, Barış Falay kimdir? Barış Falay nereli? yanıtı haberimizde...

16.07.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:00) Barış Falay Nereli?

Ezel dizisinde oynadığı Kerpeten Ali rolü ile tanınan Barış Falay, Türk dizilerinin alışıldık simalarından bir tanesidir. Oyunculuğu ile dikkat çeken ve oynadığı karakterler ile özdeşleşen Barış Falay hakkında merak edilen birçok konu var.

Bu sorulardan bir tanesi ise “Barış Falay nereli?”dir. Bunun yanında merak edilen diğer sorular olan “Barış Falay kimdir?”, “Barış Falay kaç yaşındadır?” ve “Barış Falay dizileri hangileridir?” gibi sorulara da cevap verdik.

Barış Falay’ın Hayatı Nasıldır?

Barış Falay nereli sorusunu yanıtlamadan önce, Falay’ın hayat öyküsünden kısaca bahsedelim. Ünlü oyuncu, 9 Nisan 1972 tarihinde dünyaya geldi. 48 yaşındadır. Babasının memuriyeti nedeniyle çocukluğu ülkenin farklı şehirlerinde geçti. Aynı zamanda ailesi Boşnak göçmenidir.
Falay ailesi, Barış Falay ilkokul 3. Sınıfa devam ederken Ankara’ya taşındı. Barış Falay, ilkokul ve liseyi Ankara’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu.
Oyuncu Esra Ronabar’la evlidir. Çiftin Mavi Rüzgar Falay adında bir çocukları bulunuyor.

Barış Falay’ın Kariyeri Nasıl İlerledi?

Lisede eğitim alırken, tiyatro oyununa gelmeyen bir oyuncunun yerine sahneye çıkarak oyunculuğa ilgisinin başladığı söylenen Falay, lisans eğitimini de Tiyatro üzerine aldı. Bu nedenle, televizyon kariyerinden önce tiyatrocu olan oyunculardan bir tanesidir.

Mezun olduktan sonra, pek çok tanınmış oyuncu gibi Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde çeşitli oyunlarda rol aldı. Bu kurumda 2 yıl oyunculuk yaptı.

Ardından, 1997 yılında kurulan İzmir Şehir Tiyatrosu’nun giriş sınavını kazanarak bu Tiyatro bünyesinde sahneye çıkmaya başladı.

Falay, Shakespeare’in “Hamlet”inde ve “Üç Kuruşluk Opera”, “Kamyon”, “Misafir”, Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” gibi oyunlarda rol aldı.
Barış Falay’ın aynı zamanda tiyatro oyunu yönetmenliği deneyimi de bulunmaktadır. Bu oyunlar, “Deniz Kızı Masalı” ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” idi.

Falay, Tiyatro Okulunda eğitmen olarak da görev aldı. 2015 yılında, görevli olduğu Kocaeli Şehir Tiyatroları’ndan ayrıldı.

Barış Falay’ın Televizyon Kariyeri Nasıl İlerledi?

Barış Falay nereli sorusunun cevabını vermeden önce, merak edilen diğer bir konu olan dizi kariyerini ele alalım.

Falay, Tatlı Hayat, Yarım Elma ve Dadı gibi dizilerde küçük roller alarak televizyon ekranlarında göründü. Daha sonra, “Aliye” adlı dizide canlandırdığı Müco karakteri ile dikkat çekmeye başladı.
Ezel dizisinde hayat verdiği Kerpeten Ali karakteri ile geniş kitlelerce tanındı. Ardından, 2013 ve 2015 yılları arasında rol aldığı Medcezir dizisinde Selim Serez karakterini canlandırdı. Bu dizide Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya ile birlikte rol aldı.

Falay’ın rol aldığı son dizi projesi ise 2015 ve 2017 yılları arasında yayınlanan Paramparça dizisi oldu. Falay, bu dizide Harun Erguvan isimli karakteri canlandırdı.

Barış Falay Nereli? 

Gelelim, o can alıcı soruya. Barış Falay nereli: Balıkesir, Edremitlidir. Barış Falay bu ilçede dünyaya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal