Barış Atay

Oyunculuğun ardından siyasete atılan Barış Atay'ın hayatına dair detaylar merak ediliyor. Peki, Barış Atay kimdir? Barış Atay boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Barış Atay sevgilisi, eşi kimdir? İşte yanıtı...

16.07.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-09:24) Barış Atay

Arka Sıradakiler dizisi ile tanınan Barış Atay kimdir? Oyunculuktan sonra siyasete giren Barış Atay  boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Barış Atay sevgilisi, eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

İktidar karşıtı görüşleriyle, mecliste sert rüzgârlar estiren ve Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili olan Barış Atay, aslen oyuncudur.

Oldukça atılgan ve sert bir mizaca sahip, yetenekli sanatçı, siyasete girmesine rağmen, ondan sonra da çeşitli projelerde yer almayı sürdürmüştür. Haksızlığa gelemediğini belirten Atay, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan birçok kişinin de yaşam ve hukuk mücadelesinde yanında olmaktadır.
Barış Atay nereli denildiğinde, doğum yeri Almanya, ama babasının memleketi Antakya şeklinde yanıtlanabilir.

BARIŞ ATAY KİMDİR?

Barış Atay, 1981 yılında, Almanya’nın Wilhelmshaven bölgesinde dünyaya gelmiştir. Aslen ismi Barış Atay Mengüllüoğlu’dur. 1999 yılına kadar, ilk gençliğini Almanya’da geçirmiş olan oyuncu, daha sonra Antakya’ya geçmiştir. Zaten, baba tarafından da Antakyalı olup, aynı zamanda Alevi kökenlidir. Bir dönem Adana’da yaşayan deneyimli oyuncu, Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde okurken, içindeki oyunculuk tutkusu yüzünden okulu bırakmıştır. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne girerek, ihtisasını burada tamamlamıştır.

Atay, birçok dizide ve filmde rol almıştır. Arka Sıradakiler dizisindeki Saffet rolüyle Türk seyircisi tarafından iyice tanınmıştır.

2018 yılında oynadığı Sadece Diktatör adlı tiyatro oyunu yasaklanmıştır. Sahnelerde gösterime çıkmaktan men edilen Atay, daha önce de hükümet tarafından defalarca gözaltına alınmıştır. 2013 yılında, Gezi Direnişi ve Redhack olayları bağlamında, birkaç gün içeride de tutulmuştur.
Eksik ve Aden adlı iki filmin de yönetmenliğini yapmış; bu çalışmalarda kendisi de rol almıştır.

BARIŞ ATAY'IN DOĞUM YERİ NERESİ?

Barış Atay nereli dediğimizde, Wilhelmshaven bölgesinden bahsedebiliriz. Almanya’nın Aşağı Saksonya bölgesinde, bir kıyı şeridi olan yer, Kuzey Denizi’ne açılan bir koydadır. Oldukça şirin, denize bakan, limana sahip bir yerdir.

Barış Atay’ın doğum yerinin bağlı bulunduğu Almanya ise, dünyanın en önemli ülkelerinden biri konumunda görülmektedir. Orta Avrupa’da yer almaktadır. Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Avusturya, Fransa, Belçika, Lüksemburg, Hollanda gibi ülkelerle de komşudur.

Başkenti Berlin’dir. Bunun dışında, Hamburg, Köln, Münih, Bremen, Bavyera gibi bölgeleriyle de bilinmektedir.

Almanya, başta felsefecilerin olmak üzere, sanatçıların, müzisyenlerin, önemli şairlerin ana yurdudur. Goethe, Nietzsche, Schiller, Hegel, Kant, Schopenhauer, Marx, Brecht gibi isimlerin topraklarıdır.

Bira Almanya’da önemli bir içkidir; bu şehirde, büyük bira festivalleri düzenlenmektedir.
Dünyanın en büyük otomobil ve beyaz eşya üreticilerinden biri olan Almanya’nın ekonomisi oldukça iyidir.

Barış Atay nereli dediğimizde, Almanya doğumlu sanatçının, bir dönem yaşadığı ülke kısaca bu şekilde tarif edilebilir.

BARIŞ ATAY'IN BABASININ MEMLEKETİ HAKKINDA NELER SÖYLENEBİLİR?

Barış Atay nereli diye düşündüğümüzde, baba tarafından da Antakyalı olduğunu ifade etmek mümkündür. Kendisi de köklerine çok bağlı olan Atay, aile ilişkilerini de önemsemektedir.
Antakya’dan kısaca bahsedecek olursak, Hatay ilinin en büyük ilçesi şeklinde bilinmektedir. Kendine ait bir belediyesi vardır. Ortasından Asi Nehri geçmekte olup, pek çok kültüre de havzalık yapmıştır. Her türlü din, inanç, kimlik burada beraberce yaşamıştır. Bu yüzden, cami, sinagog, kilise bakımından da zengin bir yer sayılmakta; mimari anlamda da, klasik, kerpiç evleri, ahşap binaları ve tarihi yapılarıyla da göz doldurmaktadır.

Buranın en eski yerlileri olarak Prototigrisliler ismiyle bilinmektedirler. Bunlar Akat devletine bağlı insanlardır. Daha sonra bölgeye Subarlar yerleşmişlerdir. Antakya, Yamhat Krallığı’na da ev sahipliği yapmıştır. Bölge aynı zamanda; Arap, Türk, Zaza, Ermeni kökenli vatandaşların bir arada yaşadığı; Sünni, Alevi kültürlerin Musevi, Hıristiyan kültürleriyle kaynaştığı, mutfak yönünden zengin, müzikle ve sanatla iç içe tarihi bir yerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal