Azra Kohen ve Başak Sayan Mahkemelik Oldu!

Kitap versiyonundan diziye uyarlanan Fİ - Çİ - Pİ kitaplarının yazarı Azra Kohen ve oyuncu Başak Sayan mahkemelik oldu. Başak Sayan'a tazminat davası açan Azra Kohen kitabı yazdığı bilgisayarının incelenmesini istedi bu talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

03.05.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-14:54) Azra Kohen ve Başak Sayan Mahkemelik Oldu!

Fİ-Çİ-Pİ kitaplarının yazarı Azra Kohen, Fİ'nin, 'Bağlanma Korkusu' adlı kitabından çalıntı olduğunu ileri süren Başak Sayan'la mahkemlik oldu ve tazminat davası açtı.

Başak Sayan2ın, 2010 yılında kaleme aldığı 'Bağlanma Korkusu' adlı kitabı 2011’ yılında yayımlanmıştı. Azra Kohen'in Fİ-Çİ-Pİ kitaplarının ilki olan Fİ 2013 yılında yayımlandı. Fİ'nin dizi olmasının ardından Başak Sayan instagram hesabından bir paylaşımda bulunarak kitabından çalıntı olduğunu iddia etti. Sayan'ın iddiası üzerine Azra Kohen 1,5 Milyon TL'lik tazminat davası açtı.

KOHEN, KİTABIN YAZILDIĞI BİLSAYARIN İNCELENMESİ İSTEDİ

Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Davaya iki tarafta katılmazken onların yerine avukatları katıldı. Azra Kohen'in avukatı kitabın 2010 yılında yazıldığını ve kitabın yazıldığı bilgisayarın incelenmesi talebinde bulundu.

'KİTABIN OLAY KURGUSU AYNI'

Başak Sayan'ın avukatı ise, kitapta yer alan kahramanların, olay kurgusunun ve konunun benzer olduğunu söyledi.

KİTAPLAR İNCELENECEK

Mahkeme bir bilirkişi heyeti iki kitabın da incelenmesine karar verdi. Davalı olan iki taraf da uzlaşmayacaklarını belirtti.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal