Aysel Gürel Kimdir?

Aysel Gürel kimdir? Sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Aysel Gürel 7 Şubat 1929 yılında Sarayköy’de dünyaya gelmiş ve 17 Şubat 2008 yılında İstanbul’da hayata veda etmiştir. Hayata 79 yaşında veda etmiştir.

14.07.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:58) Aysel Gürel Kimdir?

Aysel Gürelin tam adı Gönül Aysel Gürel olup kendisi usta bir söz yazarı ve dizi, film ve tiyatrolarda oynamış bir oyuncudur. Aysel Gürel Erenköy Kız Lisesi mezunu olup sonrasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünü bitirerek öğrenim hayatını tamamlamıştır. Kendisi aynı zamanda edebiyat öğretmenliği yapmıştır. Mehtap Ar ve Müjde Ar olmak üzere iki kızı bulunmaktadır. Mehtap Ar tiyatro oyuncusu olup Müjde Ar ise sinema oyuncusudur. Aysel gürel şarkı sözü yazarı olmakla beraber hem edebiyat öğretmeni hem tiyatro oyuncusuydu. Aynı zamanda çok iyi şiirler yazan Aysel Gürel şairdi. Yakın arkadaşları ve sevdikleri tarafından “Deli Aysel” lakabıyla anılırdı.

Türk müziğinde özellikle pop müziğinde en önemli parçalarda Aysel Gürel imzası bulunmaktadır. Söz yazarlığı yaptığı dönemlerde de o zamandan ibaren günümüz kadar gelen özellikle pop şarkılarında hala Aysel Gürelin izleri devam etmektedir. Aysel Gürel vefat ettikten sonra da evinde 20 binden fazla şarkı sözü bıraktığı söylenmektedir. Bu şarkı sözlerinden bir tanesini de Aysel Gürel’in hayata veda etmesinden sonra evini kiralayan kiracı tarafından Tarkan’a iletilmiş ve Tarkan bu şarkı sözlerini besteleyip albümünde çıkış parçası olarak kullanmıştır. Bu şarkı sözleri “Sevdanın Son Vuruşu” adlı şiirdir. Aysel Gürel’den sonra hala günümüzde de bir çok sanatçı tarafından Aysel Gürel’in şarkı sözleri kullanılıp bestelenmektedir. Aysel Gürel’in şarkı sözleri Türk müziğinde önemli bir kaynak olarak değerini günümüzde de halen korumaktadır. Aysel Gürel hayata veda ettikten sonra da Tarkan, Yonca Lodi, Burcu Güneş gibi isimler Aysel Gürel’e ait şarkı sözlerine albümlerinde yer vermişlerdir. Ayrıca Türk müziğine miras bıraktığı en kıymetli eserleri Aysel Gürel’in vefatından sonra 2013 yılında Aysel’in adı verilen bir albüm yapılarak daha önce kendisinin sözleriyle şarkı söyleyen sanatçılar tarafından seslendirilmiştir. Bu şekilde bir saygı albümü yapılmıştır. Aysel Gürel hayata veda etmeden 3 ay önce de Aysun Kayacı ile birlikte Pepsi reklamında rol almıştı.

Aysel Gürel kimdir? sorusunun cevabına şarkılarından örnek vererek devam etmek gerekirse, “Firuze”, “Değer mi”, “Sarışınım” gibi hala dillerden düşmeyen şarkıların sözlerini yazmıştır. Yazdığı arkılar Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Sezen Aksu, Tarkan, Zerrin Özer, Nilüfer, Hakan Peker, Sertab Erener, Muazzez Ersoy, Bülent Ersoy, Burcu Güneş gibi Türk pop müziğinin en önemli isimleri tarafından seslendirilmiştir.

Aysel Gürel Kimdir? Aysel Gürel aynı zamanda “Şiir” adlı kitabın yazarıdır. Kitap yazarlığının yanı sıra oynadığı filmlere de örnek vermek gerekirse ilk olarak 1952 yılında “Yurda Dönüş” filminde rol almıştır. Sonrasında ise toplam 24 filmde daha rol almıştır. En son oynadığı film ise 2005 yılında oynadığı “Bendeniz Aysel” adlı filmdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal