Ayşe Akın Kimdir?

Şarkıcı ve aynı zamanda Türk televizyon dizi oyuncusu olan Ayşe Akın kimdir?

14.07.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:54) Ayşe Akın Kimdir?

1993 doğumlu Ayşe Akın dizi oyuncusu olmakla birlikte aynı zamanda şarkıcıdır. Türk ailenin kızı olarak Belçika'da doğmuştur. Ancak Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Adayazı beldesinde nüfusa kayıtlıdır. Asıl adı Ayşe Özdemir olan sanatçı ailesinin kendisini ajansa kaydettirmesi ile birlikte henüz küçük yaşlardayken foto modellik yapmıştır. Ayşe Akın 12 yaşında bir kulüpte futbol oynamıştır. 6 ay kadar süren bu serüven sonrasında Belçika'da düzenlenen bir güzellik yarışmasına katılmış ve 2010 yılında Brüksel güzeli olmuştur. Ayşe Akın 4 dil bilmektedir. Sanatçı yurt dışında yaşadığı dönemlerde ismini oradaki insanların kullanmasının zor olduğunu düşünerek Aishe olarak bir dönem değiştirmiştir. Sanatçı eğitimini Brüksel'de işletme ve ekonomi adına okurken Türkiye'ye geldiği sıralarda oyunculuk teklifi alması üzerine bırakmıştır. Oyunculuk ve diksiyon konusunda atölyede eğitimler görmüştür. Ardından Belçika'da ve Türkiye'de futbolculuk yapan Önder Turacı ile kısa süren bir evlilik yaşamıştır. Bu evlilik yalnızca 1 yıl sürdü ve çift 2012 yılında boşandı. Ardından Ayşe Akın, Mehmet Ali Erbil ile 2013 yılında bir birliktelik yaşamıştır.

Ayşe Akıncı Oyunculuk Hayatı

Şarkıcı aynı zamanda oyuncu olduğu gibi Muhteşem Yüzyıl isimli dizide 2013 yılında ekranların karşısına geçmiştir. Dizide Gabriela karakterine Cenevizli olarak hayat vermiştir. Dizi de Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Selma Ergeç gibi usta oyuncularla birlikte yer alma fırsatı yakalamıştır. Ardından başrollerinde Damla Sönmez, Canan Ergüder, Barış Kılıç gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Güllerin Savaşı isimli dizide Duygu karakterini 2014 yılında hayat vermiştir. Dizi oyunculukları ile birlikte sinemada da yer alan Ayşe Akın Kervan 1915 isimli filmde başrol olarak oynamıştır. Burada Murathan Tuzcuoğlu, İbrahim Kendirci gibi başarılı oyuncularla birlikte bir dönem filminde yer alma fırsatı yakalamıştır. 2 yıl aradan sonra İnsanlık Suçu dizisinde Neslihan karakterinde oynamıştır. Yönetmenliğini Barış Yöş’ün yaptığı dizide diğer oyunculara göre fazlasıyla dikkat çeken isim Ayşe Akın olmuştur. Dizideki profesyonel sahnelerinin yer alması ile birlikte seyircinin beğenisini kazanmıştır.

Ayşe Akın Şarkıcılık Kariyeri Serüveni

Ayşe Akın oyuncu kimliğinin yanında aynı zamanda başarılı bir şarkıcıdır. Ajda Pekkan'ın şarkısı Kim Ne Derse Desin isimli şarkıya kendi yorumunu katan sanatçı ilk şarkısı olması ile birlikte aynı zamanda şarkının yayınlanmasının ardından 3 aylık kısa bir sürede 15 milyon kişi tarafından dinlenmiştir. Şarkı ileri haftalarda kısa bir süre içerisinde 40 milyon dinlenmeye kadar ulaşmıştır. Şarkının düzenlenmesini Mustafa Ceceli yapmıştır. Şarkıya Cem Belevi ile birlikte düet yapan sanatçı ilk düetini de gerçekleştirmiştir. Sanatçının Kim Ne Derse Desin isimli tekli parçasının ardından Ben Bile Şok isimli diğer bir renkli tekli şarkısını da dinleyicileri için yayınlamıştır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal