Aylin Aslım Kimdir?

Aylin Aslım, 14 Şubat 1975 yılında Lich, Almanya’da doğmuştur. Lich Almanya’nın küçük bir kasabasıdır. Daha sonra ailesi ile Türkiye’ye taşınmışlardır. Lise eğitimini Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesinde bitirmiştir. Aylin Aslım Türk şarkıcı ve bestecidir.

14.07.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:50) Aylin Aslım Kimdir?

Kendisini, sempatik oluşuyla ve kızıl saçları ile hafızalarda yer eden Aylin Aslım'ın geniş bir müzik kariyeri vardır.

Aylin Aslımın Hayatı

Aylin Aslım, babası tarafından Selanik göçmeni, annesi tarafından Makedonya göçmeni olan göçmen bir kızdır. Annesi babası evlenip Almanya’ya göç etmişler ve Aylin Aslım burada doğmuştur. Ailesi Türkiye’ye kesin dönüş yapmaya karar vermiş ve Türkiye’ye taşınmışlar. Çok sevecen sıcak kanlı bir ailenin içinde büyüyen Aylin Aslımı Türk rock sahnelerindeki sesi ile biliyoruz. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüyle devam etmiştir. Ancak üniversite yıllarında konserler nedeniyle okulunu yarıda bırakmış. Annesi Şerife Aslım’da İstanbul Üniversitesi Almanca Bölümünü tamamlamaya çalışmaktadır. Aylin Aslım ‘Gulyabani’ şarkısında kendi çocukluğundan bahsetmiştir.

Aylin Aslımın Rol Aldığı Diziler ve Filmler

‘Akasya Durağı’ ve ‘Son‘ dizilerinde rol almıştır. ‘Şarkı söyleyen kadınlar’ ve ‘Adana işi’ dir.

Televizyon Programları

2011 yılında ‘Ses bir ki üç’ Haber Türk kanalında sunuculuk yapmıştır. 2015 yılında ‘Hadi Buyur’ Show Radyo’da sunuculuk yapmıştır.

Albümleri;

  • 2001 yılında ‘Gelgit’
  • 2005 yılında ‘Gulyabani’
  • 2009 yılında ‘Canını seven kaçsın’
  • 2013 yılında ‘Zümrüdüanka’

Şarkıları;

Gelgit’e ait olan,

  • Senin gibi, zor günler, 4 gün 4 gece

Gülyabani’ye ait olan,

  • Ben kalender meşrebim, Gulyabani, Ah, Sen mi?

Şarkıcı, oyuncu, besteci olan Aylin Aslım, yapmış olduğu Rock tarzındaki şarkılarıyla büyük kitlelere ulaşmıştır. Almanya’da doğmuş olması yabancı dile yatkınlığı sesinin rock tarzına daha çok yakın olmasına neden olmuştur. Sahne performansı ile herkesi büyüleyen sanatçı aynı zamanda şarkılar yazarak başarısına baları katmıştır. Filmlerde de rol alan başarılı sanatçı, Fatih Akın’ın 2004’te çıkardığı Duvara karşı filminde Senin Gibi adlı şarkıyı seslendirmiştir. 2005 yılında Teoman’ın Balans ve Manevra filminde Bazı yalanları da ayrıca seslendirdiği diğer eserlerdir.

İngilizce Öğretmenliği okuyan sanatçı, bir tane İngilizce dilinde şarkısı da bulunmaktadır. 2004 yılında Mert Yücel ile birlikte yaptıkları ‘Dreamer ‘ şarkısı da o yıllarda en çok dinlenenler arasında olmuştur. Şimdiler de İstanbul’da yaşayan sanatçı hiç evlenmemiş ve bakıldığında profesyonel bir müzik kariyer hayatı olmuş diyebiliriz. Ayrıca, Aylin Aslımın 2018 de TEDX konuşması vardır. TEDX konuşmalarını, hayatına dair bir şeyler yapanların olduğunu ve Aylin Aslımın da müzik ile uğraşmak istemesi, kafasında hep müzik olması ama Almanya küçük bir kasabada yaşarken bunu gerçekleştirmesinin imkansız olmasından ve Türkiye’ye göç etmesini konu edinmiştir. Başarı elde edenlerin konuştuğu TEDX’de konuşma başlığı ‘Müzikle Kalmak İçin Zorunlu Göç’ tür. Buradaki konuşmasında da dediği gibi sanatçının kendisiyle bütünleşen şarkıcılık ve şarkı yazarlığı olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal