Aykut Işıklar Kimdir?

Meslek yaşamı boyunca Türk gazeteci, köşe yazarı, televizyoncu ve radyocu olarak anılan Aykut Işıklar, 1990lı yıllarda televizyonda sunduğu magazin programlarıyla tanındı.

03.07.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:23) Aykut Işıklar Kimdir?

8 Ocak 1949 yılında İstanbul’da doğan Türk gazeteci, radyocu, 9 Nisan 2019’da İstanbul’da hayatını kaybetmiştir. Evlilik hayatı boyunca 3 kere evlilik yaptı. Aykut Işıklar’ın 1972 yılında yaptığı evliliğinden Emre (d. 13 Haziran 1973) adında bir oğlu vardır. 1989 yılında 3. evliliğini yapan Işıklar, Polonyalı eşi Magoşa Hanım’dan da, adını Sezen Aksu’nun koyduğu Güneş (d.1990) adında bir oğlu vardır.

Aykut Işıklar, üç kardeşin ortancası olarak dünyaya geldi. Işıklar, ailesiyle birlikte 1893 yılında Bulgaristan’ın Razgrad şehri Pehlivanköy’den İstanbul’a muhacir olarak göç ettiler. Kartal Maltepe’de ikamet etmeye başladılar.

Babası Mehmet Işıklar, Deniz Yolları ve Türk Hava Yolları’nda çalıştı. Annesi Fatma Hanım Yeşilyurt’ta Muammer Karaca ile Vatan Cephesi’ni kurdu. Aykut Işıklar çocukluğunu Yeşilyurt’ta geçirdi. Yeşilköy İlkokulu ve Yeşilköy Ortaokulu’nda eğitim gören Işıklar, liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı ve 1967 yılında buradan mezun oldu. 

Aykut Işıklar Kimdir: Meslek yaşamı boyunca Türk gazeteci, köşe yazarı, televizyoncu ve radyocu olarak anılmıştır. İnsanlar tarafından 1990lı yıllarda televizyonda sunduğu magazin programlarıyla tanınmıştır. Yaşamı boyunca köşe yazarlığı, program yapımcılığı ve sunuculuk gibi birçok görev almıştır.

Gazeteci Kimliği

İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamlayamadan 1698 yılında hürriyet gazetesinde gazetecilik yapmaya başlayan Işıklar, on iki yıl Hürriyet gazetesinde çalıştı. İkişer yıl Günaydın ve Tercüman gazetelerinde magazin bölümünde müdürlük yaptı. On yıl süre Sabah gazetesinde çeşitli departmanlarda yönetici oldu. Akşam gazetesinde beş yıl kadar köşe yazdı. 1980 yılında Bulvar gazetesine geçti.

Hayatını kaybetmeden önce de Bugün gazetesinde çeşitli konulardaki köşe yazarlığı devam ediyordu.

Radyocu Kimliği

Aykut Işıklar, birçok radyoda programcılık yaptı. Bu radyolar; Alem FM, İstanbul FM, Best FM, Klass FM ve Radyo Mega.

Televizyoncu Kimliği

Işıklar, özellikle 90lı yıllarda Star TV, Flash TV, Bugün TV, TV EM, ATV, HBB gibi birçok kanalda magazin programı yaptı. Hem yapım hem sunum aşamasında bulundu. M1 TV ve İstanbul FM’e programlar hazırlayıp sundu.

17 Mayıs 2000 tarihinde Danimarka, Kopenhag’da yapılan Galatasaray-Arsenal UEFA Kupası final maçından önce Tivoli Meydanı’nda taraftarlarca çıkan kavgada İngiliz taraftarlar Aykut Işıklar’ı ağır şekilde yaraladı.

1989 yılının Ağustos ayında Nilüfer, Ahmet San, Kayahan gibi ünlü isimlerle ‘Sopot Müzik Festivali’ için Polonya’nın Poznan şehrine gitti. Burada Türk heyetine rehberlik yapan; sonradan Güneş’in annesi Magoşa Hanım’la tanıştı. 1989 yılında evlendiler.

Aykut Işıklar’ın Ölümü

Ünlü gazeteci Aykut Işıklar, 3 Nisan 2019’da İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine kaldırıldı. Tetkikleri yapılan Işıklar’a burada akut koroner sendrom ön tanısı kondu ve tedavisi başlandı. Işıklar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 9 Nisan 2019 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ünlü ve çok sevilen gazeteci Işıklar, 70 yaşında vefat etti.

Ünlü gazetecinin ardından sevenleri üzüntülerini paylaştı. Özgür Aras Aykut Işıklar’ın ardından sen de mi gittin Aykut abi diye seslendi. Hayatında tanıdığı ilk magazinci olduğunu söyleyerek ona kattıkları için teşekkür etti ve mesajını mekanının cennet olmasını dileyerek sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal