Ayça İnci Kimdir?

Sinema oyuncusu Bilal İnci’nin torunu olan Ayça İnci’nin hayatı ve kariyerinden yola çıkarak Ayça İnci kimdir sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

14.07.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:47) Ayça İnci Kimdir?

Ayça İnci kimdir: 30 Nisan 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. 42 yaşındadır. Dedesi ünlü sinema oyuncusu Bilal İnci’dir. Annesi Çiğdem Karakoç, babası Murat İnci’dir. Kardeşi oyuncu olan Ayçin İnci’dir.

Ressam olmak isterken fikir değiştirerek oyuncu olmaya karar veren Ayça İnci, 1997 yılında Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda oyunculuk dersi aldı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi bünyesinde 4 yıl müzikal, sinema ve tiyatro üzerine oyunculuk eğitimi aldı.

Bir yıl boyunca da Actor Studio’da eğitim aldı.

Ayça İnci’nin Oyunculuk Kariyeri Nasıl İlerledi?

Ayça İnci kimdir: Lisede öğrenci iken çeşitli reklam filmlerinde ve kliplerde oynayarak oyunculuğa adım atan sanatçıdır. Sanatçı bir aileden gelmektedir. 16 yaşında, Borsa adlı televizyon dizisinde rol alarak profesyonel oyunculuk hayatına başladı. 1993 yılında çekilen dizinin yönetmenliğini Kartal Tibet yaptı.

Süheyl ve Behzat Uygur’un tiyatro topluluğu bünyesinde turneye çıktı ve sergilenen oyunlarda rol aldı.  

Ayça İnci, ardından Böyle Mi Olacaktı adlı televizyon dizisinde Doktor Hanım rolünü oynadı. 2002 yılında yayınlanan Cabbar isimli televizyon dizisinde İnci karakterine hayat vererek başrol oldu. Aynı yıl Kumsaldaki İzler adlı dizide Selma rolünü oynadı.

2003 yılında Alacakaranlık dizisinde Songül karakterini oynayarak başrol oldu. Bu dizide rol almasına Uğur Yücel ile tanışmasının etkisi oldu. Yönetmenliğini Alican Yücel, Durul Taylan, Yağmur Taylan ve Paxton Winters’ın yaptığı Alacakaranlık dizisinin oyuncu kadrosunda Ayça İnci ile beraber Uğur Yücel, Kenan İmizrzalıoğlu, Olgun Şimşek, Settar Tanrıgören ve Sinem Öztufan yer aldı.

Yine 2003 yılında Bir Yıldız Tutuldu adlı televizyon dizisinde Meltem karakterini oynadı.

2004 yılında, İstanbul Şahidimdir adlı televizyon dizisinde rol aldı. 2005 yılında ise Yanık Koza adlı televizyon dizisinde Leyla Emirli karakteriyle başrol oldu. 2006 yılında, Karagümrük Yanıyor adlı dizide Nalan karakterine hayat verdi. 2009 ve 2010 yılları arasında Akasya Durağı adlı televizyon dizisinde Leyla karakterini oynadı. 2012 yılında Atlılar adlı televizyon dizisinde Işılay Hatun adlı rolde oynadı. 2016 yılında ise, uzun bir ara verdiği dizi oyunculuğuna Arka Sokaklar dizisi ile devam etti. Bu dizide Yonca Kara karakterine hayat verdi.

Ayça İnci’nin Sinema Oyunculuğu Kariyeri Nasıldır?

Ayça İnci kimdir: 2003 yılında Kin ve Gül adlı sinema filminin başrol oyuncularından biridir. Bu dizide Gül karakterini canlandırmıştır.

2005 yılında O Şimdi Mahkum adlı sinema filminde Suzan karakterini oynadı. 2008 yılında korku ve gerilim filmi Semum’da Canan Karaca karakterine hayat verdi.

Aynı yıl Yengeç Oyunu ve İçimdeki Yabancı- Seni Seviyorum adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Son olarak, 2012 yılında Kaos Örümcek Ağı adlı sinema filminde Elif Öztürk karakterine hayat verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal