Asmalı Konak Nerede Çekildi?

Asmalı Konak, 2002 yılı ile 2003 yılı arasında ATV kanalında yayınlanmış bir Türk dizisidir. Dizi duygusal dram türünde çekilmiştir.

03.07.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:34) Asmalı Konak Nerede Çekildi?

Asmalı Konak’ın senaryosunu Meral Okay ve Mahinur Ergun birlikte yazmışlardır. Dizinin yönetmenliğini başarılı yönetmen Çağan Irmak yapmıştır.

Asmalı Konak toplamda 2 sezon 54 bölüm çekilmiştir. Ölümler ortalama olarak 60 dakika sürmektedir. Dizinin yapım şirketi ANS Prodüksiyon’dur. Yapımcılığını Abdullah Oğuz üstlenmiştir. Asmalı Konak, 11 Mart 2002 tarihi ile 16 Haziran 2003 tarihleri arasında yayınlanmıştır.

Asmalı Konak dizisinin başrollerinde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay oyunculuk başarıları ile oldukça dikkat çekiyor. İkili beraber oldukça ilgi çekici bir aşk hikayesi ortaya koyuyorlar.

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Asmalı Konak geleneksel aile yapısını da ekranlara taşımasıyla ve Kapadokya’nın ilgi çekici görünüşüyle izleyenlerin dikkatini çekmiştir.

Asmalı Konak Dizisinin Konusu

Asmalı Konak dizisinin konusu ahar ismindeki İstanbullu bir kız ile Seymen adındaki Kapadokyalı bir adamın aşk hikayesini anlatır.

Bahar, İstanbul'da yaşayan bürokrat bir ailenin kızıdır. Sanat eğitimi almak için New York'a giden Bahar burada Seymen ile tanışır. Bahar ile Seymen birbirlerine aşık olur ve evlenmek üzere Kapadokya'ya dönerler. Seymen, geleneklerine bağlı köklü bir ailenin varisi olarak karşımıza çıkıyor. Asmalı Konak, Kapadokya'da Seymen ve ailesinin yaşadığı evdir. Bu köklü aileye ve asmalı Konak’a gelin geldikten sonra Seymen'in yaşadığı yöredeki saygınlığı Bahar'ın dikkatini çeker.

Dizide başrol karakterlerinin Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay canlandırıyor. Özcan Deniz'i Seymen Karadağ rolünde, Nurgül Yeşilçay'ı ise Bahar Karadağ rolünde görüyoruz. Seymen Karadağ'ın annesini Selda Akor, kardeşlerini Selda Özer, Eylem Yıldız ve Devrim Saltoğlu canlandırıyor. Menderes Samancılar'ı konağın kahyası rolünde, İpek Tuzcuoğlu’nu ise Dicle karakterinde görüyoruz. Seymen'le Dicle'nin oğlunu ise Rıza karakteri ile Can Kesici canlandırmıştır.

Asmalı Konak Nerede Çekildi?

 Asmalı Konak dizisi iki farklı konakta çekilmiştir. Bu konaklardan bir tanesi Ürgüp’e 5 kilometre mesafede Güneşin Şehri Mustafapaşa'da bulunuyor. Günümüzde Old Gerek Hause ismi ile otel ve restoran olarak hizmet vermektedir. Dizide Bahar ve Seymen’in kaldığı oda ve ilk çekimlerde kullanılan mutfak bu konaktadır.  Çekimlerin yapıldığı diğer konak ise Ürgüp'ün merkezinde bulunuyor. Merkezdeki bu konakta ise dizideki yangın sonrası yapılan çekimlerde kullanılan mekanları görebiliriz. Bu iki Konak günümüzde dizinin müzesi olarak hizmet vermektedir.

Asmalı Konak dizisinin çekildiği Ürgüp'te dizi adına dikilmiş bir anıt bulunuyor. Asmalı Konak’ın girişinde şu anda bütün oyuncuların listesi asılıdır. Diziden sonra bölge turistik bir yer haline gelmiştir.

Dizideki Konak değişikliğinin sebebi Konak sahibinin dizinin başarısını görünce günlük kiralama ücretini yükseltmesidir. Kiralama ücreti kabul edilmemiş ve dizi bir süre dekor önünde çekilmiştir. Daha sonra ise konakta yangın çıktığı gösterilerek Asmalı Konak ailesi başka bir konağa taşınmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal