Aşk-ı Memnu Nerede Çekildi

Final bölümü yine Türk dizi tarihinin en yüksek izlenme oranına sahip olan Aşk-ı Memnu 4 Eylül 2008 tarihi ile 24 Haziran 2010 tarihi arasında Kanal d kanalında yayınlanan bir dizidir.

03.07.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:52) Aşk-ı Memnu Nerede Çekildi

Toplamda 2 sezon 79 bölüm süren dizi romantik drama türünde çekilmiştir. Aşk-ı memnu dizisi Halit Ziya Uşaklıgil’in 1899 yılında yayımlanan aynı adlı romanından ekranlara uyarlanmıştır. Final bölümünde izleyicilerin yaklaşık %73,7 si ekran başında olmuştur. Aşk-ı memnu dizi bölümleri ortalama 90 dakika sürmüştür.

Aşkı Memnu'nun senaristliğini Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu, yönetmenliğini Hilal Saral yapmıştır. Başrolde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya, Nebahat Çehre, Zerrin Tekindor ve Nur Fettahoğlu gibi başarılı isimleri görüyoruz.

Müzikleri ile de oldukça ilgi çeken dizinin bestecisi Toygar Işıklı'dır. Yapımcılığını Kerem Çatay üstlenmiştir. Yapım şirketi Ay Yapım'dır.

İspanyolca yayın yapan Amerika merkezli Telemundo kanalı diziyi Pasion Prohibida ismiyle tekrar çekmiştir. Romanya'da da Fructul ismi ile tekrar çekildiği bilinmektedir.

Aşk-ı Memnu barındırdığı cesur sahneler sebebiyle de oldukça tepki çeken bir yapım olmuştur. 2009 yılının RTÜK'e en çok şikâyet edilen dizisi olmuş ve sevişme sahneleri sebebiyle birkaç kez ceza almıştır.

Aşk-ı Memnu Dizisinin Konusu

Aşk-ı Memnu dizisinin konusu aynı evde yaşayan iki kişinin aralarında geçen yasak aşkı anlatır. Selçuk Yöntem'in canlandırdığı Adnan Ziyagil karakteri kendisinden küçük yaşta olan Beren Saat'in canlandırdığı Bihter Yöreoğlu karakteri ile evlenir. Eşini kaybetmiş olan Adnan Ziyagil'in eski eşinden Nihal ve Bülent adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. Nihal karakterini Hazal Kaya, Bülent karakterini ise Batuhan Karacakaya canlandırıyor.

Firdevs Yöreoğlu'nun kızı olan bir Bihter babasını üzücü bir şekilde kaybetmiştir. Babası Firdevs hânım kendisini aldattığını görünce kalp krizi geçirerek ölmüş ve iflas ettiği için de ailesine yüklü bir borç bırakmıştır. Bihter, Nebahat Çehre'nin canlandırdığı Firdevs karakterini babasının ölümünden suçluyor.

Adnan Bey ile Bihter evlendikten sonra aynı evde yaşayan Bihter ile Adnan Bey'in manevi oğlu Behlül Haznedar arasında gizli bir aşk yaşanmaya başlar. Behlül Haznedar karakterini ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ canlandırmıştır. Behlül küçük yaşta ailesinin kaybedince Adnan Bey onu yanına alarak kendi ailesine katmıştır. Behlül aynı zamanda Bihter’in kardeşi Peyker ile de geçmişte ilişki yaşamış ve onu aldatmıştır. Peyker karakterinde ise başarılı oyuncu Nur Fettahoğlu'nu görüyoruz.

Aşk-ı Memnu Nerede Çekildi

Aşk-ı Memnu dizisinin çekimleri için İstanbul şehri tercih edilmiştir. Dizide Ziyagil ailesine ait olarak gördüğümüz yalı Koç ailesinden kiralanmıştır. 3 kat ve 10 odaya sahip olan yalı Sarıyer'de bulunmaktadır. Evin bahçesinde aynı zamanda sera, atölye ve yalıya ait koru bulunuyor.

Dizide Arsen halanın çiftliği olarak gördüğümüz ev Çatalca’da bulunmaktadır.

Bihter ve Behlül’ün buluşmak için kullandıkları ev ise Beykoz Riva’da bulunuyor. Bu sahneler için kullanılan bu taş ev 1855 yılında İngilizler tarafından kayıkhane olarak yapılmıştır. Günümüzde ise otel olarak hizmet vermektedir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal