Arog Nerede Çekildi?

Tam ismi ile A.R.O.G: Bir Yontma Taş Filmi, 2018 yapımı bilim kurgu ve fantastik komedi türünde bir Türk filmidir. GORA filminin devamı niteliğinde çekilmiştir.

03.07.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:19) Arog Nerede Çekildi?

Kendisinin devamı olarak ister Arif V 216 filmi çekilmiştir. Filmin hem yönetmenliğini hem senaristliğini hem de başrolünü üstlenen Cem Yılmaz ortaya çok sevilen bir yapım çıkarmıştır. Filmde GORA filminde de ana karakter olarak karşımıza çıkan Arif'in yontma taş devrinde başıma gelenler anlatılmıştır. Cem Yılmaz AROG'un yönetmenliğini Ali Taner Baltacı ile paylaşmıştır. Filmin yapımcılığını ise Murat Akdilek ile paylaşmıştır.

AROG filminde GORA filmindeki karakterlerin hikayesi devam ettirilmiş olsa da Cem Yılmaz filmin devamı niteliğinde olmadığını, başlı başına ayrı bir film olarak çekildiğini belirtmiştir. Filmi ismi de GORA filminin tersten yazılışı olarak karşımıza çıkıyor.

AROG filmi Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven, Zafer Algöz, Hasan Kaçan ve Nil Karaibrahimgil’den oluşan başarılı oyuncu kadrosu ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Filmin çıkış tarihi 5 Aralık 2008’dir. AROG toplamda 128 dakika sürmektedir. Film için 8,5 milyon dolar bütçe harcanmış ve 19.736.977 dolar hasılat getirmiştir. Türk sinemasında şimdiye kadar çekilmiş en pahalı filmlerden bir tanesi olarak bilinir.

Türk halkı tarafından oldukça sevilen ve izlenen AROG, alt yazılı bir şekilde birçok Avrupa ülkesinde de vizyona girmiştir.

Filmin yapımında Türk Telekom, Avea, TTNET ve Adidas sponsorlarından oldukça destek alınmıştır.

AROG Filminin Konusu

AROG filminin konusu halı satıcısı Arif'in yontma taş devrinde başıma gelen maceraları anlatmaktadır. Arif, GORA gezegeninde edindiği düşmanlarından birisi olan Komutan Logar tarafından zaman makinesi ile 1 milyon yıl geriye ışınlanarak kendisini yontma taş devri içerisinde bulur. Bu hikâyede Cem Yılmaz başarılı oyunculuğuyla hem Arif karakterini hem de Komutan Logar karakterini canlandırmaktadır.

Arif, taş devrinin isim aldıktan sonra buradaki mağara insanları ile sosyalleşir ve onların hayatlarına bazı modern yenilikler getirir. Bir yandan da GORA gezegeninde tanışıp dünyaya getirdiği hamile karısı Ceku'nun yanına dönmek için yollar arar. Bunun için ise çok hızlı bir şekilde teknolojik ilerlemeyi sağlayıp zaman makinasının icat edilmesi gerekmektedir.

Arif'in teknolojik gelişmeyi hızlandırmak için ortaya koydum uğraşlar bazı kabileleri rahatsız eder. Arif kendisini bir anda medeniyetler arasında bir çatışmanın içinde bulur.

AROG Filmi Nerede Çekildi

Taş devri atmosferi ile izleyicilerin dikkatini çeken filmin nerede çekildi oldukça merak konusu olmaktadır. Filmin çekileceği alanın belirlenmesi için İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nin genelinde geziler ve araştırmalar yapılmıştır. Araştırmalar sonucunda en uygun alanların Antalya'ya bağlı Kurşunlu Köyü ve Afyonkarahisar’a bağlı Döğer beldesi olduğuna karar verilmiştir. Taş devri atmosferini yakalamak için Frig Vadisi kullanılmıştır. Arog köyü ve Aragon Kalesi çekimleri için Frig Vadisi'nde çekimler yapılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal