Annemin Yarası Nerede Çekildi?

Annemin Yarası, 2016 yapımı dram türünde bir Türk filmi. Filmin yönetmenliğini Ozan Açıktan yapmıştır. Annemin Yarası filmi Meryem Uzerli, Ozan Güven, Belçim Bilgin ve Okan Yalabık gibi başarılı oyuncularla seyircilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

03.07.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:11) Annemin Yarası Nerede Çekildi?

Bora Akkaş, Sabina Toziya, Mehmet Ergen, Hakan Okan Çiftçi ve Ayça Eren'de diğer oyuncular arasındadır. Annemin Yarası filminin senaryosu Funda Çetin tarafından yazılmıştır. Film müziği Jingle House'a aittir. Dağıtıcılığını Mars Dağıtım üstlenmiştir. Film yönetmen Ozan Açıktan'ın dördüncü uzun metrajlı çalışması olarak da dikkat çekmektedir.

Annemin Yarası 11 Mart 2016 tarihinde Türkiye'de, 17 Mart 2016 tarihinde Almanya'da, 5 Mayıs 2016 tarihinde Azerbaycan’da vizyona girmiştir. Filmin toplam süresi 120 dakikadır.

Filmin oyuncularından Okan Yalabık 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Ayhan Işık Özel Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır. Okan Yalabık’ın filmde üstlendiği rol Mirsad karakteridir.

Bosna Savaşı sonrasında yaşanan dramların bir kısmını ekrana taşıyan Annemin Yarası filmi gerçekleri en duygusal şekliyle yansıtmasıyla izleyenlerin hafızasında yer edinmiştir. Filmin eleştirmenler tarafından da beğenildiğini ve güzel yorumlar aldığını söyleyebiliriz.

Annemin Yarası Filminin Konusu

Annemin Yarası filminin konusu Bosna Savaşı sırasında sırf bir komutanın tecavüz sonrasında dünyaya gelen Müslüman bir annenin çocuğunun 18 yaşına geldikten sonra ailesini aramaya karar verişini anlatıyor. Ailesini arayan Salih karakterini Bora Akkaş canlandırmıştır. Salih yetimhanede büyümüş bir çocuktur ve 18 yaşından sonra geçmişini araştırmaya başlar. Hikâye Balkanlarda geçmektedir. Salih, 18 yaşına gelip yetimhaneden ayrıldıktan sonra Bir çiftlikte çalışmaya başlar. Çiftliğin sahipleri olarak ise Borislav karakterini canlandıran Ozan Güven ve Marija karakterini canlandıran Meryem Uzerli karşımıza çıkıyor. Borislav ve Marija, Salih’e sıcak bir aile ortamı sunuyor. Fakat Salih’in ailesini aramaya karar vermesinden sonra ortaya çıkan gerçekler hem kendisi hem de çevresindekiler için sıkıntılı durumlara sebebiyet veriyor.

Bosna Savaşı’nın arkasında bıraktığı yaraları ve acıları yansıtan Annemin Yarası filminde ana karakter Salih, yetimhane müdürü ile iletişime geçerek annesinin yerini bulmayı başarıyor. Fakat annesini bulmak onu mutlu edemiyor. Salih annesini bulduğunda annesi yaşadığı travmalar sonucunda yaşamına ilaçlarla devam edebilen bir kadın haline gelmiştir. Kullandığı ilaçlar sebebiyle geçmişini de hatırlamamaktadır. Annesinin bu halini gören Salih, babasını hem tanımak hem de intikam almak için bu sefer babasını bulmaya karar verir.

Film izlendiği süre boyunca devamlı olarak Salih'in aradığı bilgilere ulaşıp ulaşamayacağı konusunda seyircide merak uyandırmaktadır. Gizemli olmasının yanı sıra Salih geçmişini ulaştıkça onunla birlikte duygulanan seyirci için hüzün dolu bir hikaye olduğunu da söyleyebiliriz.

Annemin Yarası Filmi Nerede Çekildi

Filmin çekimlerine 2015 yılında başlanmıştır. Türk yapımı olan filmin konusu balkanlarda geçmektedir. Filmin çekimlerinin bir kısmı Türkiye’de yapılsa da Makedonya, Bosna Hersek, Hırvatistan Sırbistan'da da çekimler gerçekleştirilmiştir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal