Alzheimer Hastası Olan Baş Dansçı Martha Gonzales’in Videosu Herkesi Duygulandırdı

Ünlü balet Tan Sağtürk, 50 yıl önce baş balerin olan Alzheimer hastası dansçının, müziği duyunca dans etmeye başladığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.

10.11.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-12:09)

Yıllarca baş dansçı olarak çalışan Martha Gonzales, Alzheimer hastası olmasına rağmen, dans ettiği besteyi duyunca bilinci yerine geldi ve herkesi duygulandırdı.

Diva olarak adlandırılan eski baş dansçıya, yıllarca dans ettiği büyük eserlerden birinin bestesi dinletildi. Hastalığı nedeniyle bilincinin çoğu zaman yerinde olmadığı bilinen Gonzales, Tchaikovsky’nin bestesini duyunca tekerlikli sandalyesinde zarif dans figürlerini sergileyerek herkesi şaşkına çevirdi.

Tan Sağtürk ise bu videoyu şu sözlerle sosyal medya hesabından paylaştı: ‘Martha Gonzales, bir baş dansçı. 60’lı yıllarda büyük eserlerde dans eden bir diva. Alzheimer olduktan sonra ona dans ettiği Tchaikovsky’nin müziği dinletiliyor. Bakın nasıl bilinç tekrar canlanıyor. Demek isteyeceğim o ki ‘çocuklarınızı ve kendinizi sanata iyice yaklaştırın.’

1960’lı yıllarda en ünlü eserlerde dans eden diva namıdeğer baş dansçı, şimdilerde fiziki zorluklar yaşayan ve Alzheimer hastalığı nedeniyle bilinci çoğu zaman yerinde olmayan biri. Ancak hastalığına rağmen mesleğine olan tutkusunu yitirmeyen Gonzales’in tekerlekli sandalyesinde dans etmesi, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal