Alacakaranlık Nerede Çekildi?

Alacakaranlık yani Twilight filmi 2008 yapımı Bir Amerikan filmidir. Stepheine Meyer'in 2005 yılında yazdığı Alacakaranlık kitabından uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Catherine Hardwicke yapmıştır.

03.07.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:00) Alacakaranlık Nerede Çekildi?

Vizyonda oldukça büyük bir başarı elde eden Alacakaranlık, 21 Kasım 2008 tarihinde Kuzey Amerika'da açılış gününde 35,7 milyon dolar hasılat elde etmiştir. 122 dakika süren Alacakaranlık filminin bütçesi 37.000.000 dolardır. Filmin toplam hasılatı ise 393.616.788 dolar.

Filmin senaryosunu Melissa Rosenberg yazmıştır. Senaryonun tamamlanması 6 hafta sürmüştür. Filmin senaryosunda romanda geçen bazı karakterlere yer verilmemiştir. Bazı karakterler ise değiştirilmiş veya birleştirilmiştir.

Müzikleri ile de dikkat çeken filmin müziklerini Carter Burwell yapmıştır. Film müzikleri 4 Kasım 2008 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Alacakaranlık filminin çekimleri Şubat 2008'de başlayıp 2 Mayıs tarihinde sona ermiştir.

Filmin başrollerini Kristen Stewart ve Robert Pattinson paylaşmaktadır. Yönetmen Hardwicke, Adventureland filminin çekimlerinde Kristen Stewart'ı gördükten sonra Alacakaranlık filmi için onunla çalışmaya karar vermiştir. Böylece Kristen Stewart, Bella Swan karakterini canlandırmak için seçilmiştir. Diğer başrol olan Robert Pattinson iseyönetmenin ilk tercihi olmasa da denemeden geçerek Edward Cullen rolünü üstlenmiştir. Alacakaranlık romanının hayranları ilk başta Robert Pattinson'ın seçilmesine tepki göstermişlerdir.

Filmin çekimleri toplamda 44 gün sürmüştür. Filmin çekimleri esnasında Stepheine Meyer seti üç ziyaret etmiş ve film ile ilgili kendisine danışılmıştır. Oyuncuların vampir gibi görünmek için bir süre güneşten uzak kaldıkları da bilinenler arasında.

Alacakaranlık Filmi Konusu

17 yaşındaki Bella Swan, annesinin evlenmesi üzerine Phoenix, Arizona'dan küçük bir kasaba olan Forks, Washington'da yaşayan babasının yanına taşınır. Burada sınıf arkadaşı Edward Cullen ile aralarında çekim olur fakat Edward aslında 108 yaşındaki bir vampirdir. Edward ilk başlarda Bella'dan uzak durmaya çalışsa da aralarındaki aşk kaçınılmazdır. James, Victoria ve Laurent isimlerindeki vampirler bella'nın hayatını tehlikeye atarlar fakat Edward ve ailesi Charlisle, Esme, Alice Jasper, Emmett, Rosalie Bella'nın hayatım kurtaracaktır.

Alacakaranlık filmi konusu için özetle vampir ve insan arasındaki Aşk hikayesi diyebiliriz. Bella'nın Edward'ın zihnini okumasını engellemek gibi yetenekleri vardır.

Filmdeki baba rolü Peter Facinelli'ye ait. Charlisle Cullen hem vampir ailesinin babası hem de kasabanın doktorudur. Esme, Rosalie, Emmett ve Edward'ı o vampir yapmıştır. Esme Cullen rolündeki Elizabeth Reaser, Carlisle'ın vampir eşidir.

Ashley Greene'in canlandırdığı Alice karakteri insanların aldıkları kararlara göre geleceği görebilmektedir. Jackson Rathbone duyguları manipüle edebilen Jasper Hale karakteri ile karşımıza çıkıyor. Ailenin en güçlü vampiri Kellan Lutz'un canlandırdığı Emmett Cullen. Emmett, Nikki Reed'in canlandırdığı güzel vampir Rosalie Hale ile evli. Bella'nın babası Charli Swan'ı ise Billy Büke oynuyor. Kendi aynı zamanda Forks kasabasında bir polis şefi.

Alacakaranlık Filmi Nerede Çekildi

Alacakaranlık filminin sahneleri çoğunluklu olarak Portland, Oregon'da çekilmiştir. Okul sahneleri için Kalama High School kullanılmıştır. St. Helena, Oregon'da çekilen sahneler de bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal