Akasya Asıltürkmen Biyografi

Vize başvurusu için aracı olan şirket adına dolandırılan Akasya Asıltürkmen, kimdir? Aslen nereli kaç yaşında?

21.02.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:57) Akasya Asıltürkmen Biyografi

14 Nisan 1977’de İstanbul’da doğan Akasya Asıltürkmen’i, deniz mavisi gözleri, sevimli ve bir o kadar da dramatik yüzü ile tiyatro ve sinemanın yeni Ayşen Gruda’sı olarak adlandırmak hiç de yanlış olmayacaktır.

EĞİTİM HAYATI

Akasya Asıltürkmen liseyi tamamladıktan sonra Ali Poyrazoğlu tiyatrosunda oyunculuk eğitimi almıştır. Tiyatro eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarında tamamlamıştır. Dil eğitimi için Güney Afrika’ya giderek bir yıl kalmıştır.

SİNEMA HAYATINA GİRİŞ

Mezun olduktan sonra tiyatro oyunlarında oynamaya başlayan Akasya Asıltürkmen aldığı teklifi değerlendirerek, 1996 yılında Mustafa Altıoklar’ın yönettiği İstanbul Kanatlarımın Altında filminde oynamış, Gülay’ın seslendirdiği film müziği ile adeta kalplere kazınan bu filmde, Akasya Asıltürkmen ‘Leyla’ karakterine hayat vermiştir.

SAKLANBAÇ İLE GELEN ÜN – BİRBİRİ ARDINDAN GELEN DİZİ FİLMLER

Dizi film sektrüne ilk olarak 2003 yılında, başrollerini Emre Altuğ, Ece Erken, Sarp Levendoğlu, Arda Kural ve Selin Demiratar oynadığı Lise Defteri isimli bir gençlik dizisi ile girş yapan Akasya Asıltürkmen, bu dizide ‘Ayça’ karakterini canlandırmıştır.

Akasya Asıltürkmen asıl çıkışını 2005 yılında Talat Bulut ve Sibel Can’ın başrollerini paylaştığı Saklanbaç filminde ‘Bağdagül’ karakteri ile yakalamıştır. Çileli hayatıyla Bağdagül karakteri dram içinde komediyi yaşatmış ve tüm Türkiye’yi adeta ekranlara bağlamıştır. Saklanbaç filmi ile herkesin gönlünü fetheden Akasya Asıltürkmen Bağdagül’ün ortaya çıkışı ile magazin basını tarafından yakın takibe alınmış attığı her adımı takip edilmeye başlanmıştır.

Birbiri ardına film teklifleri almaya başlayan Akasya Asıltürkmen, 2004 yılında başrollerini Selim Erdoğan, Asuman Dabak, Devin Özgür Çınar, Köksal Engür ile paylaştığı Dayı filminde oynamış bu filmde ‘Müge’ karakterini canlandırmıştır.

2005 yılında Saklanbaç dizisi devam ederken bir yandan da başrollerinde Mehmet Ali Erbil, Özcan Deniz, Ahu Türkpençe, Petek Dinçöz ve Gazanfer Özcan’ın oynadığı Keloğlan Karaprense Karşı isimli sinema filminde oynamıştır. Bu filmde ‘Taşkız’ rolünü canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI

2016 yılında Serdar Özerman ile dünyaevine girmiştir. 2019 yılında Serdar Özerman’dan boşanan Akasya Asıltürkmen’in bu evlilikten Pera adında bir kızı olmuştur.

KİTAPLARI

Çocuğu olduktan sonra yaratıcılığını çocuklar için konuşturmaya karar veren yetenekli Akasya Asıltürkmen, 4 adet çocuk kitabı yazmıştır: İstilacı Hansel ve Gretel, Koca Ayaklı Sindirella, Bitli Rapunzel, Kuş Ağacı

SİNEMA FİLMLERİ

Enkaz 2016

Bana Bunlarla Gel:  2010

İpsiz Recep: 2009 - Marika

Araf: 2006 - Eda

Keloğlan kara prens'e karşı: 2006 - Taşkız

Pamuk Prenses 2: 2005 - Fusun

İstanbul kanatlarımın altında: 1996

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

DİZİ FİLMLER

Felek ne demek: 2006 - Zekiye

Saklambaç: 2005 - Bağdagül

Çınaraltı: 2004 - Esin

Dayı: 2004 - Müge

Lise Defteri: 2003 - Ayça

Vaka-i Zaptiye: 2002 - Lebibe

Nasıl evde kaldım: 2001

Başrolde Aşk: 2011 - Eda

EĞİTİMLER

Bahçeşehir Üniversitesi: Kamera Önü Oyunculuk 

Alan Experience: Yaratıcılık Atölyesi

Tezgahçılar: Gözyaşı Atölyesi

Stage Studio: Müzikal Oyunculuk

Pana Akademi: Kamera Önü Oyunculuk - Diksiyon - Güzel ve Etkili Konuşma

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal