Ahlat Ağacı Nerede Çekildi?

Ahlat Ağacı filminin konusu nedir, yönetmeni kimdir? Ahlat Ağacı'nın oyuncuları kimlerdir, nerede çekilmiştir, hangi ödülleri almıştır? İşte, merak edilenler...

03.07.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-17:12) Ahlat Ağacı Nerede Çekildi?

Ahlat ağacı filminin ilk gösterimi 2018 yılında 71. Cannes Film Festivali'nde yapılmıştır. Gösterimi sırasında dakikalarca ayakta alkışlanması ile film büyük ilgi çekmiştir. 18 Mayıs 2018 tarihinde festivalin ana yarışma bölümünde gösterilmiştir. Filmin vizyona giriş tarihi ise 1 Haziran 2018 olmuştur. 8 Ağustos 2018 tarihinde ise Fransa'da vizyona girmiştir.

AHLAT AĞACI HAKKINDA BİLGİLER

Ahlat Ağacı filmi başrollerini üstlenen Murat Cemcir, Aydın Doğu Demirkol ve Bennu Yıldırımlar gibi başarılı oyuncuları ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. 188 dakika süren sinema filmi Türkiye, Fransa, Almanya, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek ve İsveç ortak yapımıdır. Sadece Türkiye’de 3258 milyon Türk lirası hasılat yapmıştır. Diğer ülkelerde ise 1124 milyon dolar hasılat gerçekleştirmiştir.

Ahlat Ağacı filmi 91. Akademi Ödülleri'nin Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü kategorisinde Türkiye'den aday adayı olarak da gösterilmiş fakat aday olamamıştır.

Film, Metacritic isimli eleştiri topluluğu sitesinde 100 üzerinden 88 puan olarak 2018 Cannes Film festivaline katılan filmler arasında en yüksek puanı alanlardan bir tanesi olmuş evrensel beğeni statüsü ile nitelendirilmiştir.  İzleyiciler tarafından kaliteli bulunan Ahlat Ağacı filmi Türk yapımı başarılı filmler arasında sayılmaktadır.

AHLAT AĞACI FİLM KONUSU NEDİR?

Ahlat Ağacı film konusu genellikle Aydın Doğu Demirkol’un canlandırdığı Sinan karakterinin etrafında oluşmuştur.

Sinan Karasu yazarlık ile yakından ilgilenen üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü yeni bitirmiş bir gençtir. Memleketi olan Çanakkale Çan’a dönerek Ahlat Ağacı isimli çalışmasını yayınlamak için fon bulmaya çalışır fakat kimse Sinan'ın çalışmasını yayınlamak ile ilgilenmez.

Sinan'ın babası olan Murat Cemcir’in canlandırdığı İdris karakteri kumar bağımlılığı ile ailesine zarar vermektedir. Sinan, babasının bu durumunun kendi mesleki istikbalini de etkileyeceğini düşünerek endişe hisseder. Sinan bulunduğu kasabada akrabaları ve imam gibi kişiliklerle sıklıkla dinin modern dünyadaki konumu hakkında tartışmalara girmektedir. Bir yandan babasının kumar oynamak için kendisinden paleti aldığından şüphelenen Sinan, kitabını yayınlatabilmek için babasının köpeğini satmaya karar verir. Zorunlu askerlik görevini yapıp döndükten sonra Sinan'ın babası aileyi terk etmiş ve bir çiftlikte yaşamaya başlamıştır. Sinan babası İdris ile muhabbet ederken babasının onun kitabını okuyan tek kişi olduğunu anlar. Sinan’ın bir kuyuda kendini astığının görüldüğü fakat İdris’in uyanmasıyla bozulan sahne filmin en dikkat çeken sahnelerinden birisidir. Uyandıktan sonra İdris oğlu Sinan'ın kuyuda kazmaya devam ettiğini görür.

AHLAT AĞACI FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Ahlat ağacı filminin çekimleri 2016 yılının Eylül ayında Çanakkale'nin Yenice ilçesinde başlamıştır. Çanakkale merkezde, Torhasan Köyü’nde ve Asmalı Köyü'nde de çekilen sahneler bulunmaktadır. Filmin çekimleri toplam üç buçuk ay sürmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal