Adile Naşit Aramızdan Ayrılalı 31 Yıl Oldu

11 Aralık 1987'de aramızdan ayrılan Adile Naşit ölümünün 31'nci yılında anılacak.

11.12.2018-14:12 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-13:55) Adile Naşit Aramızdan Ayrılalı 31 Yıl Oldu

Hababam Sınıfı’nın elinde okul zili koridorlarda koşan Hafize Ana’sı, Gülen Gözler’de Münir Özkul’un tonton eşi Nezaket Hanım’ı, Neşeli Günler’in turşucu annesi, inatçı Saadet Hanım’ı, ‘Uykudan Önce’ isimli televizyon programının Masalcı Teyze’si Adile Naşit'i bilmeyen yoktur...

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Adile Naşit’in bugün 31. ölüm yıl dönümü .

TİYATRONUN İÇİNE DOĞDU

1930 yılında dünyaya gözlerini açan Adile Naşit tiyatrocu aileden geliyordu. Babası ünlü komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de Ermeni kökenli tiyatro oyuncusu Amelya Hanım. Adile Naşit 14 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları, Çocuk Tiyatrosu'na adım attı.

TİYATROYA ADIM ADIM

Halide Pişkin'in grubunda 'Her Şeyden Biraz' oyunu ile İstanbul turnesine çıkan Adile Naşit, ardından Muammer Karaca'nın tiyatrosuna girdi. 1948-1951 arasında komedyen Aziz Basmacı ve Vahi Öz ile beraber kurdukları topluluğun içinde çalıştı.

KENDİ TİYATROSUNU KURDU

1961 yılında eşi Ziya Keskiner ve ağabeyi Selim Naşit Özcan ile beraber kurdukları Naşit Tiyatrosu dağıldıktan sonra, 1963'ten 1975'e kadar 'Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü' tiyatrosunda çalıştı.

Tiyatro oyunları ile birlikte Hisseli Harikalar Kumpanyası, Neşe-i Muhabbet, Şen Sazın Bülbülleri gibi müzikallerde kendinden oldukça söz ettirdi.

SİNEMAYA GEÇİŞ

Sinemaya girişi 1947 senesinde Seyfi Havaeri'nin yönettiği 'Yara' filmiyle olmuştur, fakat 1970'lerde filmlerde yoğun olarak rol almaya başladı.

1976'da 'İşte Hayat' adlı filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Hababam Sınıfı film serisindeki rolüyle de büyük beğeni kazandı.

MASALCI TEYZE

1978 yılında Uluslararası Sanat Gösterileri'nin tiyatro ve müzikallerinde rol almaya başladı. Daha çok Ertem Eğilmez ve Kartal Tibet'in çektiği güldürü filmlerinde boy gösterdi.

TRT'de 1980 senesinde TRT Ankara Televizyonu prodüktörlerinden İlhan Şengün'ün (1946-2003) yapımcısı olduğu 'Uykudan Önce' adlı çocuk programıyla beraber Masalcı Teyze diye anılmaya başladı.

Masal ve öykü anlattığı bu program tek kanallı televizyon döneminde çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

11 Aralık 1987'de İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal