Acı Tatlı Ekşi Nerede Çekildi?

Birçok kişinin severek izlediği Acı Tatlı Ekşi nerede çekildi? Senaristi kim? Acı Tatlı Ekşi oyuncuları ve yönetmeni kim?

03.07.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-17:01) Acı Tatlı Ekşi Nerede Çekildi?

Film çocukluklarından beri birlikte büyüyen ve birbirlerine aşık olan iki karakterin hayatını anlatmaktadır. Hayatları farklı yönlere savrulan iki karakterin yıllar sonra tekrar bir araya gelişi anlatılmıştır. Özge Özpirinçci'nin canlandırdığı Duygu karakteri ve Buğra Gülsoy'un canlandırdığı Murat karakteriyle yansıttığı aşk hikayesi seyirciyi ekrana kilitlemiştir. Filmin Uzakdoğu sinemasından uyarlama olduğu bilinmektedir. Uzakdoğu sinemasını Türk ekranlarına taşıması ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. 

Buğra Gülsoy filmin hem senaryosunu yazmış hem de başrolünü oynamıştır. Acı tatlı ekşi filminin başrolünü Özge Özpirinçci, Buğra Gülsoy, Yusuf Akgün ve Füsun Demirel paylaşmıştır. Filmin yapımcısı Necati Akpınar'dır. Peki, Acı Tatlı Ekşi nerede çekildi?

ACI TATLI EKŞİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Acı Tatlı Ekşi filminin bir kısmı İstanbul’da bir kısmı İzmir’de çekilmiştir. Filmin çoğu sahnesi İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'nde ve Urla ilçesinde çekilmiştir. Deniz ve sahil sahnelerinin çekiminde İstanbul yerine İzmir tercih edilmiştir. Bu şekilde Acı Tatlı Ekşi nerede çekildi sorusuna yanıt verebiliriz.

ACI TATLI EKŞİ FİLM KONUSU NEDİR?

Birlikte büyüyen Murat ve Duygu karakterleri çocukluklarından beri birbirlerine sırılsıklam aşıklar. Üniversiteden mezun oldukları sırada Murat Duygu’ya evlenme teklifi etmeye karar verir. Fakat Duygu ile kavuşma hayalleri kuran Murat’a, Duygu hiç beklemediği bir cevap ile karşılık verir. Duygu, Murat'a kendisini evlenmek için hazır hissetmediğini söylemektedir. Murat'ın en büyük hayali Duygu ile kavuşmakken Duygu'nun hayata dair başka planları vardır. Evlenmek dışındaki hayallerini gerçekleştirmek isteyen Duygu ile Murat eğer 5 yıl sonra ikisi de bekar olursa evlenmek üzere bir anlaşma yaparlar.

Acı tatlı ekşi filmi konusu bizlere gösteriyor ki hayatın her zaman için bizden başka planları var.

Acı tatlı ekşi filminde Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci dışında da dikkat çeken oyunculara yer verilmiş. Filmde Yusuf Akgün karşımıza Alper karakteri ile, Gözde Türkpençe Eliz karakteri ile, Osman Alkaş Hakan karakteri ile, Füsun Demirel Murat'ın annesi karakteri ile ve Rahmi Dilligil Murat'ın babası karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Acı Tatlı Ekşi filmi Çin’de 30,6 milyon dolar hasılat elde etmeyi başaran 2013 yapımı A Wedding Invitation filminden uyarlanmıştır. Orijinal film romantik komedi türünde olsa da Acı Tatlı Ekşi Filmi daha çok Yeşilçam tarzında arzında bir romantik drama türünde çekilmiş. Uzakdoğu’dan uyarlaması, konusu ve oyuncuları ile dikkat çeken 

Acı Tatlı Ekşi filmi vizyonda güzel bir başarı elde etmiştir. Uzakdoğu’nun hikayesi ve Yeşilçam melodramının bir araya gelmesiyle ortaya oldukça güzel bir sonuç çıktığını ve filmin izleyenler tarafından oldukça sevildiğini söyleyebiliriz. Acı Tatlı Ekşi film konusu uyarlama olsa da kendine özgü bir tarzı var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal