8 Yıl Hapsi İstenen Çağla Şikel'den İlk Açıklama

Vergilerinde sahte fatura kullandığı suçlaması ile hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis istenen Çağla Şikel'den açıklama geldi. Şikel, olayı kendi bilgisi dışında muhasebecisinin yaptığını söyleyerek davanın beraatla sonuçlanacağını söyledi.

13.09.2018-18:54 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-18:47) 8 Yıl Hapsi İstenen Çağla Şikel'den İlk Açıklama

2013 senesinde vergilerinde sahte fatura kullandığı sebebi ile 8 sene 9 aya dek hapsi talep edilen Çağla Şıkel, basın açıklaması yaptı. Şıkel, eski muhasebecisinin kendisini dolandırdığını ifade ederek davanın beraatle neticeleneceğine inandığını bildirdi.

"VERGİ DAİRESİNDEN UYARI GELİNCE HABERİM OLDU"

"Ben bu güne dek vergilerini geciktirmeden ve zamanında tam olarak ödeyen bir vatandaşım. Fakat eski muhasebecim haberim olmadan tarafıma düşen vergi borcunu düşürmek ve aradaki farkı zimmetine geçirmek amacı ile defterlerime bazı faturaları yazmıştır. Benim bundan ancak vergi idaresinin ikazı ardından haberim olmuştur. Muhasebecimin fiili işlediği ve vergi farkını zimmetine geçirdiği Vergi Müfettişleri tarafından da İnceleme Raporları ile belirlenmiş ve bu durum karşısında tarafımdan kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Gene medyada çıkan haberlerden aynı muhasebecinin başka meslekdaşlarımı ve sanatçı arkadaşlarımı da aynı biçimde zor duruma düşürdüğü görülmektedir. Öte taraftan defterlerimde gerçekleştirilen incelemelerde, muhasebecinin yaptığı bu fiil haricinde hiçbir usulsüzlüğe yada eksik vergi bildirimine denk gelinmemiştir.

"CEZA DAVASININ BERAATLE SONUÇLANACAĞININ İNANCINDAYIM"

Fakat benim mükellef olmam sebebiyle usul hukuku uyarınca cezalı vergi tarhiyatları bana yapılmış ve ceza davası benim aleyhime açılmıştır. Vergi Usul Kanununa göre sadece fiili işleyen cezalandırılabilir. Bu fiil de benim bilgim olmadan işlenmiştir ve tarafımda suç işleme amacı yoktur. Nitekim bu günkü duruşmada mahkeme daha ayrıntılı inceleme ve kanıtların toplanması için Cumhuriyet Savcılığına yaptığımız suç duyurusunun sonucunun sorulmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe ötelemiştir. Bu ceza davasının beraatle neticeleneceğinin inancındayım. Zaten adalet sistemimizde suç işleme amacı olmayan ve bir suç işlendiğinden haberi dahi olmayan bir kişinin cezalandırılması yoktur. Bu sebeple vicdanen rahatım. Fakat benim hakkımda bu davanın açılmasına bilgim dışı hareketlerle neden olanların cezalandırılması için hukuki haklarımı sonuna dek kullanacağımdan da kimsenin endişesi olmasın.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal