30 Ekim Kim Milyoner İster Zatürre ve Hacamat Bağlantısı

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster 30 Ekim Pazartesi akşamı sorulan George Orwell hakkındaki sorunun cevabı çok merak edildi

31.10.2017-01:01 - (Son Güncelleme: 31.10.2017-00:51) 30 Ekim Kim Milyoner İster Zatürre ve Hacamat Bağlantısı

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster 30 Ekim Pazartesi akşamı sorulan George Orwell hakkındaki sorunun cevabı çok merak edildi. Sorunun cevabının Hacamat oalrak açıklanması akabinde de Zatürre ve HAcamat ilişkisi sık sorullmaya başlandı. Peki George Orwell'in zatürre hastalığını iyileştiren HAcamat nedir?  Kim Milyoner Olmak İster 30 Ekim Pazartesi akşamı sorulan sorunun detayları haberimizde.

Şu sıralar herkes  Kim Milyoner Olmak İster 30 Ekim Pazartesi akşamı sorulan George Orwell sorusu ve Hacamat cevabı için aramalarını sürdürmekte. 

İŞTE O SORU

George Orwell 1929'da Paris'te Zatürre şikayetiyle hastaneye gittiğinde doktorların kendisine hangi tedaviyi uyguladığını yazmıştır?
A- Hacamat
B- Akupunktur
C- Apandistektomi
D- Hipnoz

Merakla beklenen cevap se A Hacamat olarak açıklanması akabinde herkes aramalara başladı. İşte Hacamat Nedir sorusunun cevabı

ERDOĞAN ORWELL'İ ÖRNEK VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada dünya ünlü yazar George Orwell'den alıntı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesine değindiği kısmında George Orwell'in bir babanın işsiz kalmasıyla ilgili yazdıklarına değindi ayrıca Hayvan Çiftliği kitabından örnek verdi. Peki George Orwell kimdir?

GEORGE ORWELL HAKKINDA

George Orwell, asıl adı ile Eric Arthur Blair 20. yüzyıl İngiliz edebiyatının önde gelen kalemleri arasındadır. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı romanı ve bu romanda yarattığı Big Brother (Büyük Birader) kavramı ile tanınır. Eserlerinde yer alan netlik, zeka, sosyal adaletsizliğe karşı farkındalık ve totalitarizme karşı duruşu onun imzası niteliğindedir. Orwell'in hayatı, sonradan yazılarını etkileyecek olan deneyimlerle doludur. Burslu okuduğu Eton Koleji'nden mezun olduktan sonra, o sırada bir İngiliz sömürgesi olan Burma'da bulunmuş; kısa süreliğine buranın polis teşkilatında görev yapmıştır. Bu memuriyet döneminde şahit olduğu acımasız uygulamalar, emperyalizme karşı geliştirdiği derin öfkeye katkıda bulunmuştur.

Gençlik döneminde Fransa'da bulunmuş, türlü mesleklerde çalışmış, para sıkıntısı gerek yazarlığa başlamadan önce, gerekse ilk yapıtlarını kaleme aldığı yıllarda yakasını bırakmamıştır.

HACAMAT NEDİR?

deriden ufak ensizyonlardan vakum yolu ile kan alınmasıdır. Genellikle iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından yahut vücudun herhangi bir yerinden bardak veya boynuzla alınır. Argoda hafif yaralama olarak kullanılmaktadır.

Hacamat yönteminden, Milattan önceki dönemlerden kalma Hint tıp yöntemleri olan Ayurveda metinlerinde bahsedilmiştir. Antik dönemlerde Mezopotamya, Mısır ve Yunanistan'da uygulanmıştır. Hacamat derinin bir neşter yardımıyla çizilip ağzı geniş olan bir bardak, boynuz ya da şişe gibi aparat ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Çay bardağı ve yakılan bir pamuk ile aynı emici basınç gücü de oluşturulabilir. Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır. İlk seferde üst sırt bölgesindeki bazı noktalara yapılması tavsiye edilir, kafa'ya yapılması tavsiye edilmez.

KENAN IŞIK SAĞLIK DURUMU

İki sene önce 21 Mart'ta gittiği spor salonundaki saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu yere düşerek düşen ve kafasına aldığı darbe sonrasında komaya giren Kenan Işık'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Uzun bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra Almanya'ya bir kliniğe götürülen Kenan Işık'ın tedavisi şu an evinde devam ediyor.

2001 yılında ekranlara gelen Dadı dizisinde Kenan Işık ile birlikte rol alan usta oyuncu Haldun Dormen, komda yatan Işık’ın sağlık durumunu anlattı.

Yakın arkadaşının zor günler geçirdiğini, onun bu durumuna çok üzüldüğünü belirten Dormen, Kenan Işık hakkında şu sözleri paylaştı:

"Yalnız Kenan Işık çok çekiyor tabii. Etrafı da çekiyor, kendi de çekiyor. Böyle yaşaması ne kadar doğru bilmiyorum. Kimsenin ölümünü istemeyiz de. Zavallı perişan 2 yıldır. 2 yıl evvel ziyaretine gittim. O zamandan beri aynı. İnsanın beyni işlemeyince Allah kimseye vermesin yaşamasının bir anlamı yok. Göksel Kortay'ın dediğine göre 6 sene sonra iyileşenler de varmış. Zaman hiç belli olmuyor. İnşallah Kenan'a da öyle bir şey olur."

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal