22.01.2021-18:03 (Son Güncelleme:22.01.2021-18:03)


1

Doğru ve verimli bir yaşam için uygulamanız gerekenleri Nihat Hatipoğlu açıkladı. Görsele tıklayarak devam edin.



2

PEYGAMBER EFENDİMİZ UYUMADAN ÖNCE NELER YAPARDI?

PEYGAMBER EFENDİMİZ UYUMADAN ÖNCE NELER YAPARDI?

Peygamber efendimiz uyumadan önce abdest alırdı. Peygamber efendimiz uyumadan önce sürme çekerdi. Peygamber efendimiz yatmadan önce dua ederdi.



3

PEYGAMBER EFENDİMİZİN UYUMADAN ÖNCE TAVSİYE ETTİĞİ ZİKİRLER

PEYGAMBER EFENDİMİZİN UYUMADAN ÖNCE TAVSİYE ETTİĞİ ZİKİRLER

33 defa sübhanallah 33 defa elhamdülillah 34 defa allahu ekber



4

PEYGAMBER EFENDİMİZ NASIL YEMEK YERDİ?

PEYGAMBER EFENDİMİZ NASIL YEMEK YERDİ?

Yemekten hemen sonra yatmaz bir süre beklerdi Çok soğuk yada çok sıcak yemek tüketmezdi. Meyveleri yemekten önce yerdi meyvelerin yemeklerden 1 saat önce yenmesi veya yemekten 2-3 saat sonra yenmesi vücut için daha yararlıdır.



5

Midenin üçte birini yemek üçte birini su içecek, üçte birini de nefes için ayırmayı tam olarak doyma hasıl olmadan sofradan kalkılmasını tavsiye etmiştir. Suyu oturarak içerdi. Arpa unundan yapılmış ekmek tüketirdi.



6

YÜCE ALLAH’IN SEVMEDİĞİ KİMSELER

YÜCE ALLAH’IN SEVMEDİĞİ KİMSELER

Allah kafirleri sevmez Allah zalimleri sevmez Allah hainleri sevmez Allah haddi aşanları sevmez Allah müsrifleri sevmez.



7

YÜCE ALLAH’IN İSİMLERİNDEKİ GİZEM EL HAYY

YÜCE ALLAH’IN İSİMLERİNDEKİ GİZEM EL HAYY

Yaşamda enerjik ve neşeli olmak için okunması tavsiye edilir EL MÜHYİ İşlerinizde daha başarılı olmak için okunması tavsiye edilir Dünya imtihanı gereği Allah (c.c.) bazı kullarını maddi ve manevi çeşitli sıkıntılara uğratır. O’ndan gelen her bela ve musibet aslında büyük bir ikramdır. Güzel sabır gösterirsek günahlarımıza kefarettir. Güzel sabır (sabr-ı cemil), ilgili sıkıntıdan dolayı kimseye dert yanmamakla, sıkıntıyı Allah’tan (c.c.) bilip haline şükretmekle gerçekleşir. Her sıkıntıdan sonra bir kolaylığın olduğu bir doğa yasasıdır, yani bir sünnetullahtır. Tıpkı her yokuştan sonra bir inişin olması gibi. Bu durum her işte de böyledir. İnsan bir işte önce büyük sıkıntı yaşar, bunalır, türlü sorunlarla boğuşur, bir gün gelir işin tadını almaya, meyvesini yemeye başlar. Zor iş artık kolaylaşır. Sıradan bir iş haline gelir. Yüce Allah (c.c.) belki de insanların bu ilahi kuralı anlamakta şaşkınlık yaşayacağını bildiği için tekit maksadıyla şu ayetlerle iki kere yinelemiştir: “Demek ki, güçlükle beraber kolaylık vardır. Evet, güçlükle beraber kolaylık vardır (İnşirâh suresi, ayet 5, 6).” İnşirah suresi ruhsal sıkıntı ve darlık anlarında okunduğunda kalbe bir genişlik ve huzur verir. Ruhsal sıkıntıyı ve darlığı atmamızı sağlar.



8

KİŞİ ÖLÜNCE NELER GÖRECEK?

 KİŞİ ÖLÜNCE NELER GÖRECEK?

Melekler ona en güzel isimler seslenir Yüzü parlar amelinin çıktığı kapıdan Rabbe varır Cenazesi taşınırken iyi sözler duyar. Ruhunu taşıyan meleklere şöyle seslenir kulumun defterini yücelere taşıyın. Kendinden önce ölmüş kişilerin tanıdıklarının ruhlarıyla karşılaşır Her an çocuklarının dünyada yaptıkları kendisine haber verilir. İyi işlerine sevinir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR