Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Madalyonun Öbür Yüzü Ortaya Çıktı
Tuğçe Arıbaş
Madalyonun Öbür Yüzü Ortaya Çıktı
17.02.2020 Pazartesi 12:29

Televizyonların vazgeçilmez programı haline gelen Survivor dün akşam yeni sezonuyla tekrar hayatımıza girdi. Acun Ilıcalı aslında çok zor bir şeyi başarıyor. Aynı programı insanlar yıllardır sıkılmadan izliyor. Bu başarının arkasında yatan sebep aslında ilk sezonlara bakıldığında açıkça kendini belli ediyor.

Survivor devamlı kendine katarak devam etti. Her sezon yenilenerek değişimini sürdürdü. Ada hayatının ön planda olduğu bir programken yarışların ön planda olduğu, yakışıklı erkek-güzel kız-tanınmış ünlülerden oluşan reality show’dan sporcuların olduğu ada yaşamının neredeyse hiç gösterilmediği bir formata evrildi.

İlk bölümü izlemeden önce bu sezon artık tutmaz, çok fazla izlenmez diye düşünüyordum. Ama Acun Ilıcalı’nın, izleycileri ne kadar iyi tanıdığını ve işin formülünün ondan sorulacağını hesaba katmamışım. Acun Ilıcalı, ilk bölümde açıkladığı yeniliklerle bence, programı merakından öylesine bir bakmak için açan kişileri de programa çekmeyi başardı.

Yarışmacılar oldukça güçlü gözükseler de eski yarışmacıların yarattığı etkiyi verirler mi orası şüpheli. Yarışmacılardan konu açılmışken; MasterChef programını her izlediğimde, Yasin’i her gördüğümde aklıma gelen ilk isim eski Survivor yarışmacılarından Taner Tolga Tarlacı oluyordu.

Konuşma tarzlarının, hareketlerinin benzerliği gibi fiziken de oldukça birbirlerine benzediğini düşünüyordum. Bunun tesadüf olamayacağını düşünürken bir an 2 yıl önce Taner Tolga Tarlacı cezaevine gönderilirken çekilen bir videoyu izlediğimi hatırladım.

Gördüğüm bir şeyi asla unutmadığımdan, o video da Taner’e destek olup yanında birlikte giden çok üzgün olduğunu söyleyen kişinin Yasin olduğuna emin oldum.  Kısa bir araştırma sonucu hafızamın beni yine yanıltmadığını görmüş oldum.

Taner ile Yasin, Taner&Yasin Firarda konseptiyle daha önce pek çok ülke gezip program çekmişler. Hatta Yasin’in MasterChef programında sloganı haline gelen bummm bile o programdan geliyor. Yasin ile Taner’in geçmişi bu kadarla da sınırlı değil!

Taner ile birlikte YouTube yayınında ağıza alınmayacak küfürlerinden dolayı büyük tepki çekmesinin yanında bir de Ece Erken’e hakeret etmesinden dolayı Ece ile davalık olmuşlar.

Ece Erken, o dönem Yemekteyiz programının yarışmacısı olan Yasin için:

“Yasin Obuz isimli kişi. Bana küfreden kişi... Yemekteyiz ekibine sesleniyorum. Yarışmacıların herhangi bir hesabına bakmıyor musunuz bu programa katılırken... Bu insanları nasıl izleyicilere sunuyorsunuz. Acun sana da sesleniyorum.” açıklamasında bulmuş.

Yasin’in daha da geçmişine gittiğimizde karşımıza Kısmetse Olur programına da damat adayı olarak çıkıyor. İşin ilginç yanı Taner ile aynı şekilde konuştuğu şivesinden o zamanlar eser yokmuş. Diksiyonu gayet düzgün şekilde olmasının yanı sıra şu an ki hiperaktif halinden hiç eser yok.

Kısaca Survivor yeni sezonda, çılgınlıklarıyla hafızlara yer eden Taner’in güncelleme almış yeni sürümü olarak karşımıza Yasin çıkıyor.

Yarışmanın ilk bölümünden oldukça agresif tavırlarıyla da dikkat çekiyor. Önümüzde ki bölümlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz ama umarım sonu Taner gibi olmaz….

Madalyonun Öbür Yüzündeki Hayrettin!

Henüz daha üniversite öğrencisiyken hiç beklemediğim bir dönemde okuduğum üniversitede söyleşiye gelmesiyle Hayrettin ile yolum kesişmişti. O zamana kadar benim için sadece komedyen Hayrettin’ken, birlikte çalışmaya başlamamla komedyenliğinin dışında kendisi gibi harika bir sesi de olduğunu duymuş oldum.

O zaman Hayrettin’i sıkılmadan günlerce dinleyebileceğimi düşündüğümü çok iyi hatırlıyorum. Dilek hakkımı doğru zamanda kullanmış olacağım ki Hayrettin yıllar sonra madalyon şarkısıyla tüm platformlarda yerini aldı. Çevremden duyduğum ve internet üzerinden yapılan yorumlara baktığımda tek olmadığımı herkesin benim gibi bir çok kez dinlediğini görmüş oldum.

Bazı insanlar gözünüzde tanıdıkça küçülür. Keşke televizyondan bildiğim kadarıyla kalsaydı. Hiç tanımasaydım dersiniz. Çizdiği imaj ile gerçekte olan arasındaki uçuruma inanamazsınız. Hayrettin ise tam tersi tanıdıkça, büyüyen ve daha çok kendisini tanıdığınız için mutlu olduğunuz biri. Gördüğünüzden çok daha fazlası… Eminim ki, çok daha iyi parçaları ondan dinlemeye devam edeceğiz. Umarım diğer parçaları için bizi çok bekletmez…

Hayrettin sadece single yapmakla kalmadı, ayrıca sesine güvenip sektöre girmek için fırsat yaratmaya çalışanlara da büyük bir umut ışığı olarak, herhangi bir karşılık beklemeden destek olacağını duyurdu. İnsanların kendini düşünmekten başka bir şey yapmadığı bir dönemde böyle güzel bir düşünce sadece alkışlanır…