07.01.2020-15:15 (Son Güncelleme:20.04.2024-12:12)


1

Büyük kumsalları ve panoramik manzarasıyla Karadağ, kayak, bisiklet, yamaç paraşütü, yelken, tırmanış, dalış gibi macera turizminin çokça geliştiği bir ülkedir. Şu anda vizesiz bir şekilde giriş yapılan Karadağ’a yakında Avrupa Birliği’ne gireceği için Schengen Vizesi gerekecek. O yüzden bir an önce gidip gezmekte fayda var!



2

Balkan ülkeleri arasında yer alan Karadağ, Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica'dır. Para birimi Euro’dur.



3

Karadağ’ın resmi dili Karadağca’dır. Bunun yanı sıra ülkede Sırpça, Boşnakça, Hırvatça ve Arnavutça da konuşulmaktadır.



4

Karadağ, 1992’de Yugoslavya’nın dağılmasından sonra Sırbistan ile birlikte Yugoslavya’nın bir parçası olarak kaldı. 2006’da referandumda halkının %55,3’ü bağımsızlık yönünde oy kullandı, böylece “Avrupa‘nın en genç bağımsız cumhuriyeti” unvanını aldı. Sırbistan ile ayrıldıktan sonra ekonomik anlamda yükselişini hızlandıran ülkede tarım oldukça gelişmiştir.



5

Ortodoks Hristiyanların yoğun olduğu ülkede Müslüman ve Katolik nüfusta bulunmaktadır. Ortodoks nüfus genel olarak Montenegrins ve Serb’te yaşamaktadır.



6

Akdeniz ikliminin görüldüğü Karadağ’da iç bölgeler e gidildikçe karasal iklim görülmektedir. Yüksek bölgelerinde bahara kadar kalıcı olan karlara rağmen Karadağ’da yazları sıcak ve kuru geçer.



7

Karadağ’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Podgorica, Budva, Kotor, Perast, Tivat ve Bar bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR