Macaristan Başbakanından AB Komisyonu'na LGBT Tepkisi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu'nun, Macaristan'da LGBT'nin okullara girişlerine izin verilmesini istediğini belirterek, tepki gösterdi "buna izin vermeyeceğiz." dedi.

08.07.2021-15:15 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-15:15) Macaristan Başbakanından  AB Komisyonu'na LGBT Tepkisi

Avrupa Birliği'nin de savunduğu LGBT meselesinde, Macaristan'ın tepkisi devam ediyor. Başbakan Viktor Orban konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkede 18 yaşından küçük kişilerin eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine "teşvik etmeyi" yasaklayan yasal düzenlemeye dair eleştirilere sert tepki verdi.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sözü edilen yasa hakkında dün AP'de yapılan tartışmanın verimli olduğunu söyleyen Orban, "Faydalı bir tartışmaydı çünkü herkes duruşunu açıkça ortaya koydu. Her şey net ve alışılır. AP ve AB Komisyonu, LGBT aktivistlerinin ve kuruluşlarının, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermemizi istiyor." dedi.

Orban, Macar hükümetinin bunu kabul etmediğini ve çocukların yetiştirilmesi hususunda tamamıyla ulusal yetki alanı içerisinde olduğunu ifade ederek, "Burada Brüksel bürokratlarının hiçbir işi yok. Ne yaparlarsa yapsınlar LGBT aktivistlerinin çocuklarımızın arasına, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermeyeceğiz." sözlerine yer verdi.

BAŞKAN VE 13 ÜLKEDEN YASAYA KINAMA

Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsveç ve Letonya'nın 22 Haziran'da imzaladığı ortak bildiride, Macaristan'da 18 yaşından küçük kişilerin eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine "teşvik edilmesini" yasaklayan yasal düzenlemeye tepki gösterilmişti.

Söz konusu yasanın, eş cinsellere karşı ayrımcılık içeriği bulundurduğunu ve fikir özgürlüğünü ihlal ettiği açıklayan bildiride, farklılıkları kabul etmenin ve eşit tutmanın AB'nin temel değerleri olduğu ve bundan taviz verilemeyeceği belirtilmişti.

Yasaya sert tepki gösteren AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de "Bu Macar yasası utanç verici. Sadece cinsel yönelim temelinde ayrımcılık yapmakla kalmıyor, aynı zamanda AB'nin temel değerlerine de aykırı. Bu konuda taviz yok." değerlendirmesini yapmıştı.

LGBT YASASI

Macaristan'da, 15 Haziran'da kabul edilen yasa ile okullarda 18 yaş altındaki kişilere, eş cinselliğe ve cinsiyet değişikliğine "teşvik eden" herhangi bir içeriğin gösterimi yasaklanmıştı.

Söz konusu yasaya göre televizyon kanalları da bu tür içeriklere sahip film ve programların izlenmesini, 18 yaşın üzerindeki kişilere önerebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal