Maç Sona Erdi! Trabzonspor 2-0 Hatayspor

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, Hatayspor'u konuk ediyor.

17.12.2021-10:08 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-18:01)

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Trabzonspor: Uğurcan, Hugo, Edgar, Peres, Denswil, Dorukhan, Berat, Marek Hamsik, Bakasetas, Cornelius, Djaniny
Hatayspor: Munir, Burak, Fatih, Burak Öksüz, Simon, Samuel, Ruben, Isaac, Saba, Dylan, Mame

İKİ TAKIM ARASINDA

Süper Lig tarihinde Trabzonspor ile Hatayspor arasında oynanan tek maçı sezonun ilk yarısında bordo-mavili ekip Vitor Hugo'nun golüyle 1-0 kazanmıştı. Hatayspor, kulüp tarihinde Trabzonspor'a rakip olduğu hiçbir lig maçını kazanamadı (4B 5M) ve son altı karşılaşmanın beşini kaybetti (Süper Lig & 2. Lig). Süper Lig'de oynadığı son beş maçta sekiz puan kaybeden Trabzonspor (1G 4B), aynı puanı daha önceki 13 karşılaşmada bırakmıştı (10G 1B 2M).
Süper Lig'de oynadığı son iki maçı kaybeden Hatayspor (vs Fatih Karagümrük & Göztepe), bu sezon üst üste üç yenilgi almadı. Süper Lig'e bu sezon yükselen takımlara rakip olduğu dört maçı da kaybetmeyen Trabzonspor (3G 1B), bu karşılaşmaların üçünde gol yemedi.
Deplasmanda oynadığı son iki maçı gol atamadan kaybeden Hatayspor, daha önceki dokuz karşılaşmada tek yenilgi almış ve 24 gol sevinci yaşamıştı (6G 2B 1M). Bu sezon Süper Lig'de hiçbir oyuncu Anastasios Bakasetas'tan daha fazla iç saha golü atamadı (9). Yunan orta saha, Trabzonspor'un evinde attığı son sekiz golün yarısını kaydeden isimdi. Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole doğrudan katkı sağlayan iki oyuncudan biri, Hatayspor forveti Mame Biram Diouf (15 gol & 5 asist; diğeri Vincent Aboubakar).
Süper Lig'in geride kalan bölümünde Beşiktaş ile birlikte iki oyuncusu 15+ gol atan iki takımdan biri Hatayspor (Aaron Boupendza; 18 & Mame Diouf; 15). Süper Lig'de görev yaptığı son üç maçta rakipleriyle berabere kalan Abdullah Avcı, en son Şubat 2016'da üst üste dört karşılaşmadan birer puanla ayrıldı (Başakşehir'in başında).
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanacak olan Trabzonspor-Hatayspor karşılaşması zirve hattını oldukça yakından ilgilendiriyor. Trabzon'da oynanacak olan kritik karşılaşma öncesinde Trabzonspor, 39 puanla liderlik koltuğunda yer alırken Hatayspor ise topladığı 39 puanla ligin 3. sırasında yer alıyor. Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılırken bordo mavililerin uzunca bir süredir devam eden yenilmezlik serisi sona ermiş oldu. Konuk ekip Hatayspor ise Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynadığı Altay karşılaşmasında sahadan geriden geldiği karşılaşamada 2-1 galip ayrılmayı başardı. Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Marek Hamsik ve Anatasios Bakasetas son haftalarda sergiledikleri performanslarla birlikte takımın yükselişinde büyük bir pay sahibi olurken ev sahibi ekipte bu sezonun en formda isimlerinden biri olan Anthony Nwakaeme'nin sakatlığı moralleri bozdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal