Maç Sona Erdi! Hatayspor 1-2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında ligin en formda ekiplerinden biri olan Hatayspor kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

22.09.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 26.09.2021-17:56) Maç Sona Erdi! Hatayspor 1-2 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Hatayspor : Munir, Adekugbe, Burak Öksüz, Fatih Kurucuk, Kamil Ahmet Çörekçi, Ruben, Mehdi Boudjemaa, El Kaabi, Adama Traore, Saba Lobjanidze, Mame Diouf

Fenerbahçe : Altay, Min Jae - Kim, Szalai, Novak, Gustavo, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, Muhammed Gümüşkaya, Enner Valencia, Diego Rossi, Berisha.

İKİ TAKIM ARASINDA

Hatayspor'a rakip olduğu iki Süper Lig maçının birini kazanan Fenerbahçe (1B), tek galibiyetini geçen sezon deplasmanda aldı (2-1).

Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının beşini kazanan Hatayspor (1B 1M), aldığı galibiyetlerde toplam 14 gol attı.

2021 takvim senesindeki ilk deplasman mağlubiyetini son maçta Başakşehir FK karşısında alan Fenerbahçe (11G 4B), bu süreçte en fazla dış saha puanı toplayan takım konumunda (37).

İstanbul takımlarına rakip olduğu son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden ve toplam 11 gol yiyen Hatayspor (1B), daha önceki 10 karşılaşmada iki yenilgi almış ve toplam 10 gole izin vermişti (6G 2B).

Deplasmanda oynadığı son Süper Lig maçında Başakşehir FK'ya 2-0 mağlup olan Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde üst üste iki dış saha yenilgisi almadı.

Geçen sezondan bu yana hiçbir Süper Lig takımı öne geçtiği iç saha maçlarında Hatayspor'dan daha az puan kaybetmedi (2). Bu süreçte skor dezavantajı yaşadığı deplasman karşılaşmalarından en fazla puan çıkaran ekip ise Fenerbahçe (14).

Bu sezon deplasmanda oynadığı üç Süper Lig maçının ilk yarılarında toplam iki isabetli şut çeken ve sadece 0.83 gol beklentisi (xG) yakalayan Fenerbahçe (0 gol), bu karşılaşmaların ikinci devrelerinde 12 isabetli şut kaydetti ve 2.57 gol beklentisi (xG) üretti (3 gol).

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de attığı son altı deplasman golünün tamamı ve Hatayspor'un iç sahada yediği son yedi golün beşi karşılaşmaların ikinci yarılarında geldi.

Hatayspor'un bu sezon Süper Lig'de attığı sekiz iç saha golünün yarısında pay sahibi olan Saba Lobzhanidze (2 gol & 2 asist), Türkiye kariyerindeki ilk golü Şubat 2020'de Fenerbahçe karşısında kaydetmişti (Ankaragücü formasıyla).

Enner Valencia, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de attığı son yedi deplasman golünün beşine doğrudan katkı sağladı (3 gol & 2 asist).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal