Maç Sona Erdi! Fenerbahçe 2-0 Yeni Malatyaspor

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor'u konuk ediyor.

17.12.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 26.12.2021-21:01) Maç Sona Erdi! Fenerbahçe 2-0 Yeni Malatyaspor

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Fenerbahçe: Berke, Novak, Min-Jae, Szalai, Osayi, Crespo, Sosa, Mert Hakan, Mesut Özil, İrfan Can, Serdar Dursun
Yeni Malatyaspor: Ertaç, Haddadi, Mustafa, Aabid, Adem, Ndong, Wallace, Sadık, Semih, Tetteh, Mounir

İKİ TAKIM ARASINDA

Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği iki Süper Lig maçından da üçer gollü galibiyetlerle ayrıldı (3-1 & 3-2). Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisinden puanla ayrılmayı başardı (1G 1B 1M). Süper Lig'de oynadığı son dokuz maçın sadece birini kazanan Fenerbahçe (3B 5M), tek galibiyetini son iç saha karşılaşmasında aldı (2-1 vs Kayserispor). Süper Lig'deki 12 haftalık galibiyeti hasretini son karşılaşmada Göztepe'yi yenerek sonlandıran Yeni Malatyaspor, Ekim 2019'dan bu yana üst üste iki maç kazanamıyor. Bu sezon 43 puan toplayan Fenerbahçe, Süper Lig'in 18 takımlı ve üç puanlı sistemde oynanmaya başladığı 1994/95'ten bu yana 28. haftalar itibarıyla daha düşük puana sadece geçen sezon ulaşmıştı (33).
Süper Lig tarihinde İstanbul takımlarına konuk olduğu 14 maçın sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (2B 11M), tek galibiyetini bu sezon Beşiktaş deplasmanında aldı (2-0).
Süper Lig'de çıktığı son dört iç saha maçında sadece bir gol atabilen Vedat Muriqi (10 şut), daha önce üst üste beş karşılaşmada rakip fileleri havalandırırken ortalama 3.9 şutta 1 gol kaydetmişti (27 şutta 7 gol). Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son dört golün üçünde Vidar Kjartansson'un doğrudan katkısı var (2 gol & 1 asist). Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Hikmet Karaman'ın Süper Lig kariyerinde en fazla yenilgi aldığı üç takımdan biri Fenerbahçe (19; Beşiktaş ve Galatasaray ile birlikte).
Geçen sezon Kayserispor'un başındayken Fenerbahçe'yi yenen Hikmet Karaman, Süper Lig kariyerinde rakibi karşısında ilk kez üst üste iki galibiyet almak için sahaya çıkıyor.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesinde nefesler tutuldu. Fenerbahçe kendi sahasında oynayacağı karşılaşmaya galibiyet parolasıyla çıkarken, Spor Toto Süper Lig'in lideri Trabzonspor ile olan puan farkını azaltabilmek adına arka arkaya galibiyetler almayı hedefliyor. Fenerbahçe'de son haftalarda özellikle yıldız futbolcu Mesut Özil'in yükselen form grafiği ve gol katkısı dikkatlerden kaçmıyor. Sarı lacivertli ekipte ayrıca Mergim Berisha ve İrfan Can Kahveci'de son haftalarda büyük bir beğeni toplayan isimlerden oldu.
Spor Toto Süper Lig'de keyifli mücadelelere sahne olan Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor karşılaşması daima seyir zevki yüksek müsabakalara sahne oluyor. Fenerbahçe ve Yeni Malatyaspor arasında oynanan son 9 karşılaşmaya baktığımız zaman oynanan 4 karşılaşmada Fenerbahçe sahadan galip olarak ayrılan taraf olmuş, 3 karşılaşamada Yeni Malatyaspor sahadan galibiyle ayrılmış ve 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal