Maç Sona Erdi! Fenerbahçe 1-2 Alanyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, ligin formda ekiplerinden biri olan Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geliyor.

21.10.2021-11:53 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-21:28) Maç Sona Erdi! Fenerbahçe 1-2 Alanyaspor

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11 LERİ

Fenerbahçe : Berke Özer, Filip Novák, Tisserand, Szalai, Nazım Sangare , Luiz Gustavo, Miha Zajc, Ferdi Kadıoğlu, Dimitrios Pelkas, Diego Rossi, Serdar Dursun.

Alanyaspor : Serkan Kırıntılı, Juanfran, Fatih Aksoy, Milunović, Borja, Umut Güneş , João Novais, Efecan Karaca, Emre Akbaba, Davidson, Diédhiou.

İKİ TAKIM ARASINDA

Alanyaspor'a rakip olduğu son beş Süper Lig maçının birini kazanan Fenerbahçe (2B 2M), daha önceki beş karşılaşmada dört galibiyet almıştı (1B).

Alanyaspor'un Süper Lig'de dış saha galibiyeti alamadığı takımlar arasında en fazla konuk olduğu iki rakibinden biri Fenerbahçe (2B 3M; diğeri Beşiktaş).

Süper Lig'deki son maçında Trabzonspor'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde üst üste iki lig yenilgisi almadı (43 maç).

Deplasmanda oynadığı son altı Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Alanyaspor (3G 2B), tek mağlubiyetini Hatayspor'a 5-0 mağlup olarak aldı ancak puan aldığı beş karşılaşmada toplam iki gol yedi.

Sahasında oynadığı son dokuz Süper Lig maçının yedisini kazanan Fenerbahçe (1B 1M), bu süreçteki 5 puan kaybını da Sivasspor'a karşı yaşadı (Mayıs 2021'de 1-2 & Eylül 2021'de 1-1).

İstanbul takımlarına konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Alanyaspor, daha önceki 14 ziyaretinden aynı sayıda galibiyet çıkarabilmişti (3B 9M).

İlk 11 çıktığı son 13 Süper Lig maçında 14 golde pay sahibi olan Enner Valencia (8 gol & 6 asist), Kasım 2014'ten (West Ham United formasıyla) bu yana ilk kez üst üste üç karşılaşmada tabelayı değiştirmek istiyor.

Süper Lig'de görev yaptığı son dört maçta da en az bir golde pay sahibi olan Diego Rossi (2 gol & 3 asist), 2014/15'ten bu yana 5+ maçlık seri yakalayan dördüncü Fenerbahçe oyuncusu olmak istiyor (Max Kruse, Roberto Soldado ve Giuliano'nun ardından).

Süper Lig'de görev yaptığı son dört maçta dört gole doğrudan katkı sağlayan Efecan Karaca (2 gol & 2 asist), daha önceki 29 karşılaşmada aynı sayıda golde pay sahibi olmuştu (2 gol & 2 asist).

Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe'den (4) daha fazla mağlup ettiği tek rakibi Trabzonspor (5). Akdeniz ekibini çalıştırdığı altı lig maçını da kaybetmeyen Korkmaz (4G 2B), teknik direktörlük kariyerinin en uzun serisini yakalamak için sahaya çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal