Maç Sona Erdi! Beşiktaş 2-1 Göztepe

Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş kendi evinde Göztepe'yi ağırlıyor.

17.12.2021-15:11 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-22:13) Maç Sona Erdi! Beşiktaş 2-1 Göztepe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş: Ersin; Rosier, Vida, Montero, Rıdvan; Josef, Pjanic, Oğuzhan; Ghezzal, Larin, Batshuayi
Göztepe: İrfan Can; Dino, Atınç, Atakan; Berkan, Kerim, Nwobodo, Soner; Halil, Tijanic, Ndiaye

İKİ TAKIM ARASINDA

Göztepe ile oynadığı son Süper Lig maçını kaybeden Beşiktaş (Ocak 2020'de 1-2), Kasım 1973'ten bu yana rakibinden üst üste iki yenilgi almıyor. Beşiktaş'a  rakip olduğu son dört Süper Lig maçının ikisini kazanan Göztepe (2M), daha önceki 21 karşılamanın sadece birinden galip ayrılmıştı (9B 11M).
Evinde oynadığı son beş Süper Lig maçını gol yemeden kazanan Beşiktaş, daha uzun bir seriyi en son 2003'te Mircea Lucescu yönetiminde yakalamıştı (7 maç). Şu anda siyah-beyazlı ekibi çalıştıran Sergen Yalçın, o serideki yedi karşılaşmada da forma giymişti. Süper Lig'de oynadığı son iki maçı kazanan Göztepe, Eylül 2018'den bu yana üst üste üç galibiyet alamıyor.
İzmir takımlarını konuk ettiği son dokuz Süper Lig maçının sekizini kazanan Beşiktaş (1M), tek mağlubiyetini Nisan 2002'de Göztepe'den aldı (1-2). Göztepe bu sezon İstanbul takımlarına rakip olduğu beş Süper Lig maçında sırasıyla birer beraberlik ve mağlubiyet alırken (3B 2M); son karşılaşmada Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kalmıştı. Bu sezon 19 Süper Lig maçında 45 gol atan Beşiktaş, 2000 sonrası dönemde ilk 20 maçlar itibarıyla sadece iki kez bu sayıyı geçebildi: 2001/02'de 52 gol & 2015/16'da 48 gol. Bu sezon Süper Lig'de iki oyuncusu 10+ gol atan tek takım Beşiktaş (Larin; 12 & Aboubakar; 10).
Göztepe'nin Süper Lig'de attığı son üç golde de pay sahibi olan Halil Akbunar (2 gol & 1 asist), İzmir ekibinin bu stattaki tek golünü de kaydeden isimdi (Nisan 2018). Göztepe ile oynadığı üç Süper Lig maçını da kazanamayan Sergen Yalçın (2B 1M), teknik direktörlük kariyerinde en az dört kez karşılaştığı her rakibini en az bir kez mağlup etti.
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Beşiktaş-Göztepe karşılaşması öncesinde nefesler tutuldu. İstanbul'da oynanacak karşılaşma öncesinde ligde yükselişe geçen Beşiktaş, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayırmasının ardından U-19 teknik sorumlusu Önder Karaveli ile iyi bir performans sergilemişti. Önder Hocanın takıma katılması ile birlikte Michy Batshuayi, Miralem Pjanic, Can Bozdoğan gibi oyuncuların performansı büyük bir yükselişe geçerken siyah beyazlılar oynadığı oyun ile birlikte son haftalarda göze hoş gelen bir oyun sergileyerek arka arkaya galibiyetle almayı başarmıştı. Lider Trabzonspor ile olan puan farkını azaltmak isteyen Beşiktaş yönetimi bu dönemde arka arkaya alacağı galibiyetler ile birlikte rakibi Trabzonspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal