Maç Sona Erdi! Adana Demirspor 2-0 Galatasaray

Süper Lig'in 18. haftasında Adana Demirspor, Galatasaray'ı konuk ediyor.

17.12.2021-15:25 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-22:26) Maç Sona Erdi! Adana Demirspor 2-0 Galatasaray

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Adana Demirspor: Muric, Kaan, Simon, Samet, Svensson, Stambouli, Gökhan, Vargas, Yunus, Bjarnason, Balotelli
Galatasaray: İsmail, Oğulcan, Nelsson, Marcao, Ömer, Taylan, Berkan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Mostafa

İKİ TAKIM ARASINDA

Galatasaray'ı konuk ettiği son iki Süper Lig maçını kaybeden Adana Demirspor, lig tarihinde rakibinden üst üste üç iç saha mağlubiyeti almadı. Süper Lig tarihine Adana Demirspor'a karşı yakaladığı en uzun galibiyet serisini sürdürmek için sahaya çıkan Galatasaray (5G), bu galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az ikişer gol gönderdi (toplam 12 gol). İstanbul takımlarına rakip olduğu son 29 Süper Lig maçını kazanamayan Adana Demirspor (6B 23M), bu sezon oynadığı beş karşılaşmada sadece 2 puan çıkarabildi (2B 3M). Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara konuk olduğu son üç maçın ikisini kaybeden Galatasaray (1G), daha önceki sekiz ziyaretinde tek yenilgi almıştı (5G 2B).
Bu sezon evinde oynadığı ilk iki Süper Lig maçında 5 puan bıraktıktan sonra (1B 1M) çıktığı altı iç saha karşılaşmasında muhtemel 18 puanın 13'ünü toplayan (4G 1B) ve son üç mücadelede gol yemeyen Adana Demirspor, tek sezonda daha uzun bir gole kapama serisini en son Ekim-Kasım 1988 arasında yakaladı (4). Deplasmanda dört maçtır galip gelemeyen (2B 2M) ve son iki karşılaşmada gol atamayan Galatasaray, dış sahada üç maçlık bir gol hasretini en son Gheorghe Hagi yönetiminde yaşadı (Ekim-Kasım 2010 arasında).
Bu sezon Süper Lig maçlarının 31-45. dakikaları arasında en fazla gol atan iki takımdan biri olan Galatasaray (8; Trabzonspor ile birlikte), aynı zaman diliminde kalesinde en fazla gol gören ekip konumunda (7). Geçen hafta Alanyaspor'a karşı iki asist yapan Yunus Akgün, bu sezon bir Süper Lig maçında iki gol pası veren ilk Adana Demirspor oyuncusu oldu.
Bu sezon Süper Lig'de Matias Vargas'tan (4 gol & 6 asist) daha fazla gole katkı sağlayan tek oyuncu Anthony Nwakaeme (6 gol & 6 asist). Galatasaray'ın Süper Lig deplasmanlarında attığı son beş golün üçünü Mostafa Mohammed kaydetti.
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Adana Demirspor-Galatasaray karşılaşması öncesinde nefesler tutuldu. Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen Adana Demirspor, özellikle sezon öncesinde gerçekleştirdikleri transferler ile birlikte bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Mario Balotelli, Belhanda, Stambouli gibi isimleri kadrosuna katan Adana Demirspor, Süper Lig'de ilk sezonunda Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde oldukça iyi bir grafik sergilemeyi başarmıştı. Konuk ekip Galatasaray ise ligde son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla dikkat çeken Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı son 5 karşılaşma galibiyet alamadı. Bu kötü süreçte Galataray, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken 3 puana hasret kaldı ve eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Süper Lig'de Adana Demirspor'un, Galatasaray'ı ağırlayacağı maç büyük bir heyecanla beklenmeye başlandı. Galatasaray'ın, Adana Demirspor karşısında Süper Lig'de galibiyet hasretine son verip veremeyeceği taraftarlar tarafından merak konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal