Maç Sona Erdi! Beşiktaş 1-4 Sporting Lizbon

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, Vodafone Park'ta Portekiz Ligi ekiplerinden Sporting Lizbon ile karşı karşıya geliyor.

18.10.2021-14:33 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-21:52) Maç Sona Erdi! Beşiktaş 1-4 Sporting Lizbon

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş : Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Pjanic, Teixeira, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Sporting Lizbon : Adan, Reis, Feddal, Coates, Palhinha, Nunes, Sarabia, Paulinho, Pedro Porro, Inacio, Gonçalves

İKİ TAKIM ARASINDA

Beşiktaş ile Sporting, daha önce sadece 2015/16 Avrupa Ligi gruplarında eşleşmiş ve siyah-beyazlı ekip Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı iç saha karşılaşmasında rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Sporting, Avrupa kupalarında Türk takımlarına konuk olduğu dört karşılaşmayı da kazanamadı (3B vs Kocaelispor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş & 1M vs Başakşehir FK).

Avrupa kupalarında Portekiz takımlarını konuk ettiği sekiz maçı da kazanamayan Beşiktaş (4B 4M), üç galibiyetini de deplasmanda aldı (3-1 vs Vitória Guimarães, 2-0 vs Braga & 3-1 vs Porto).

Bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarındaki iki maçını da kaybeden Sporting, turnuva tarihinde hiçbir sezondaki ilk üç grup karşılaşmasından mağlup ayrılmadı.

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 11 iç saha maçının birini kazanabilen Beşiktaş (5B 5M), Eylül 2017'de 2-0 mağlup ettiği Leipzig karşılaşmasından bu yana evinde galibiyet alamıyor (2B 2M).

Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçtır kalesini gole kapatamayan Sporting (21 gol), en son Eylül 2016'daki Legia karşılaşmasında gol yemedi (2-0).

Şampiyonlar Ligi'nin ilk iki haftasında kalesinde en fazla gol beklentisi gören takım Beşiktaş (6.5 xGA). Bu süreçte kalesine siyah-beyazlılardan (14) daha fazla isabetli şut gelen sadece iki takım var: Malmö (17) ve Porto (15).

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Sporting'den (10) daha az 10 pas üstü akan oyun dizisine sahip sadece üç takım var: Club Brugge (3), Sheriff ve Dinamo Kiev (4'er).

Geçen sezondan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde 500+ dakika görev yapan oyuncular arasında en sık şutla biten pas dizisine dahil olan oyuncu, Beşiktaş orta sahası Miralem Pjanic (90 dakikada 7.5).

Sporting santrforu Paulinho, Avrupa kupalarında ilk 11 çıktığı son 11 maçta yedi gol attı ancak bunların altısını Braga forması giydiği dönemde Avrupa Ligi'nde kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal