Lübnan'da OHAL İlan Edildi

Orta Doğu ülkesi Lübnan'da yeni tip koronavirüs vakalarının artması ve hastanelerin doluluk oranının yüzde yüze yaklaşması sebebiyle 10 günlük OHAL ilan edildiği duyuruldu.

12.01.2021-00:04 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-00:02) Lübnan'da OHAL İlan Edildi

Ülkenin resmi ajansı NNA'nın duyurduğu gelişmeye göre, Yüksek Savunma Komisyonu, başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı.

Gerçekleştirilen toplantı sonucunda Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'ndan ülkeye girişi yüzde 20'ye kadar düşürme ve gelen her yolcudan sonucu negatif olan PCR testi talep etme kararının alındığı bildirilirken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden gelen yolculara otelde 7 gün karantina zorunluluğu getirildi.

OHAL kararları kapsamında ülke genelindeki kamu ve özel kurumların yanı sıra tüm eğitim kurumları da kapalı olacak.

'HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA'

Lübnan'da seçimlerin yapılmasına dek 'Emanetçi Başkan' olarak görev yapan Başbakan Hassan Diyab konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, 'Salgında çok tehlikeli bir aşamaya girdik. Bizim görevimiz, Lübnanlıları büyük bir kesimin pervasızlığından korumaktır. Ya kararlı bir karantina ile durumu kontrol altına alırız ya da İtalya'da yaşananlardan daha tehlikelisini Lübnan'da göreceğiz' dedi.

'LÜBNAN'DA SON DURUM'

Lübnan'da Sağlık Bakanlığının bugün açıklanan son verilerine göre, koronavirüs salgınında toplam can kaybı 1629'a, vaka sayısı 222 bin 391'e yükselirken, 144 bin 548 kişi de sağlığına kavuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal