Los Angeles Lakers'tan Luol Deng'den Hamlesi

Los Angeles Lakers, Luol Deng’in maaşından kurtulmak için NBA yönetimine başvurdu

21.10.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-17:46) Los Angeles Lakers'tan Luol Deng'den Hamlesi
Los Angeles Lakers, önümüzdeki 2 sezon için Luol Deng'e ödemesi gereken toplam 10 milyon dolardan kurtulmak için çıkış yolu arıyor. Shams Charania'nın haberine göre geçtiğimiz günlerde Luol Deng'in emekliliğini açıklamasıyla birlikte, finansal esneklik kazanmak isteyen Los Angeles Lakers, bu parayı ödememek için NBA'e başvurdu.
Lakers, maaş yükünden kurtulmak için Deng adına 'Kariyet Bitiren Sakatlık' başvurusu yaptı. 2016 yılında Luol Deng ile 4 yıl 72 milyon dolar değerinde kontrat imzalayan Lakers, koç değişikliğinden sonra Deng yerine genç oyunculara fırsat verdi.
2017-18 sezonunda sadece 1 maça çıkan Deng, 2018'in Eylül ayında Lakers'la buyout anlaşması yaparak serbest kalmıştı.

Lakers’tan ayrıldıktan 1 hafta sonra Deng, Chicago Bulls‘taki eski koçu Tom Thibodeau’nun çalıştırdığı Minnesota Timberwolves ile anlaştı. 2018-19 sezonunda toplam 22 maçta forma giyen Deng, daha sonra kariyerine nokta kaldı.

Eğer NBA yönetimi, Lakers’ın maaş bütçesinden Deng’e ödenmesi beklenen ücreti çıkartırsa Los Angeles ekibi Rondo ve KCP gibi isimleri takımda tutarak şampiyon kadronun büyük kısmını koruyabilir. Ancak Deng’in durumundan dolayı NBA yönetiminin nasıl bir karar vereceği belirsizliğini koruyor.

Daha önce bunun benzeri bir başvuruda bulunarak Orlando Magic, Timofey Mozgov’un maaşından kurtulmuştu. Ancak Mozgov, Orlando Magic‘ten ayrıldıktan sonra NBA’de başka bir takımın formasını giymemiş ve Rusya’ya dönerek Khimki’de oynamıştı. Deng’in Lakers’tan sonra Minnesota Timberwolves formasıyla maçlara çıkmış olması işleri daha da karmaşık hale getiriyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal