Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Lise için yapılacak sınavlardan dolayı öğrenciler, sınav tarihlerini araştırıyor. Peki lise sınavları ne zaman? Lise sınavları iptal edildi mi? Lise sınavları yüz yüze mi yapılacak?

02.03.2021-11:21 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-11:21) Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Daha önce yapılan açıklamalarda liselerde yüz yüze eğitime 1 Mart 2021 tarihinde başlanacağı ifade edilmişti. Ancak Kabine Toplantısı'nda alınacak kararlarla bu tarihin değişip değişmeyeceği netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılan lise ve diğer eğitim düzeyindeki okulların açılış tarihi de belli oldu. Peki liselerde sınavlar ne zaman yapılacak? Liseler açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Lise sınavları ertelendi mi?

Geçen senenin Mart ayından beri ülkemizdeki bütün kurum ve kuruluşları etkiledi. Bu durumdan en çok etkileneler ise eğitim kurumları oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Ancak ülke genelinde normalleşme sürecine geçilmesi kararı alındığı için eğitim kurumlarının faaliyetlerinde de farklılıklar yaşadı. Bu farklılıklardan birisi de lise sınavlarına yönelik oldu.

LİSE SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Alınan bilgilere göre, liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar, 8 Mart itibarıyla planlanmaya başlanacak. Bununla birlikte yüksek riskli iller kategorisinde yer alan şehirlerde okullar açılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gün içerisinde detaylı açıklama yapması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal