28.07.2020-10:46 (Son Güncelleme:19.04.2024-23:15)


1

Limon, C vitamini, B vitamini, fosfor, protein, karbonhidratlar gibi birçok zengin içeriğe sahip bir besindir. Faydalarının yanında kilo vermeyi de destekleyen limon sofraların vazgeçilmez besini olarak karşımıza çıkar. Peki insan sağlığı için yararlı bir vitamin olan limonun faydaları nelerdir? İşte limon ve limon suyunun mucizevi faydaları...



2

Limonlu suyun içerisindeki limon suyu sindirim için gerekli olan hidroklorik asit üretimini destekler. Ayrıca asitlik derecesini ve gut hastalığı riskini azaltır. Sindirim sorunlarından şikayetçi olan bireylerin düzenli olarak limonlu su tüketmesi tavsiye edilir. Ayrıca ishal ve benzeri sorunları önler. Kadınlar da adet sancıları için limonlu su tüketebilir.



3

Limonlu suyun en temel faydalarından birisi böbrek taşına iyi gelmesi ve onu önlemesidir. Normal şekilde böbrek taşları vücuttan aşırı rahatsızlık vermeden atılır. Ancak bazen idrar akımına engel olur ve yoğun ağrılara neden olur. Limonlu su içmek vücuda yeniden su kazandırmada ve idrarı sulandırılmış şekilde tutmada yardımcıdır. Bu da böbrek taşı oluşum riskini azalmasına yarar.



4

Limonlu su, şeker oranı yüksek meyve sularına ve içeceklere iyi bir alternatif olmaktadır. Özellikle diyabet hastaları olanlar ve kilo vermek isteyen kişiler için iyi bir içecektir.



5

Ilık limonlu su içmek boğaz ağrısı ve farenjitten kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda boğazın yumuşamasını sağlayarak yutkunmanızı kolaylaştıracaktır.



6

Limonlu suyu içmek karaciğerde bulunan sindirim enzimlerini harekete geçirmede önemli rol üstlenir. Ayrıca kanın oksijen durumunu düzenlemede de etkilidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR