Limon Kabukları Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor

Vitamini kabuğundadır sözünü birçoğumuz duymuşuzdur. Limon kabuğu için tam olarak bunu söylemek hiçte yanlış olmaz. Eğer limon kabuklarını çöpe atıyorsanız sakın yapmayın, sağlığınız için öyle faydaları var ki! İşte detaylar...

06.08.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-16:31)

Birçok lezzetin vazgeçilmezleri arasında yer alan limon, oldukça faydalıdır. Peki limon kabuğunun da ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Karaciğer yağlanmasını önleyen limon kabuğunun faydalarını sizler için yazımızda bir araya getirdik. İşte detaylar…

Oldukça faydalı olan limon meyvesinin kabuğu da kendisi kadar faydalı. Rendeleyerek yemeklerde de kullanabileceğiniz limon kabuğu tam bir şifa deposu. Gelin limon kabuğunun detaylarına beraber bakalım. 

Limon kabuklarının genelde çöpe atıldığına dikkat çeken Beslenme Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, limon kabuğunun da tam bir antioksidan olduğunu belirtti ve limon kabuklarının çöpe atılmasının büyük bir hata olduğunu belirtti. 

Limon kabuğunun içinde bulunan polifenoller, vitaminler, mineraller, lif, karotenoidler ve esansiyel yağlar, vücutta oluşabilecek birçok hastalığın önüne geçmede etkili oluyor. Fakat kalsiyum seviyenizde düşüklük varsa öncelikle doktora gitmelisiniz. 

LİMON KABUĞUNUN 6 FAYDASI!

Birçok faydası olan limon kabuğunun farklı farklı kullanım alanları olduğuna dikkat çeken Tokgöz, limon kabuğunun altı faydasını merak edenler için sıraladı. 


Diş Etlerini Kuvvetlendiriyor

Diş eti problemlerinin temel nedenlerinden biri olan C vitamini eksikliğine birebir iyi gelen limon kabuğu, diş etinden kaynaklı sağlık problemlerinin önüne geçiyor. 

Karaciğerde Yağlanmayı Önlüyor

Son yıllarda giderek artan karaciğer yağlanmasının önüne geçmek için oldukça etkili olan limon kabuğu, içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) sayesinde total kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini dengelerken karaciğer yağlanmasında önüne geçiyor. 

Bağırsakları Koruyor

Oldukça lifli yapısı olan limon kabuğu bağırsak sağlığını da dengeliyor. İçinde bulunan pektin ise kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. 

Hücre Hasarını Önlüyor

Limon kabuğunun içinde bulunan antioksidan, vücutta meydana gelen hücre hasarını engelleyerek yenilemeye yardımcı oluyor. Ayrıca limon kabuğu DNA hasarını da önlüyor. 

Kanser Riskini Azaltıyor

Limon kabuğu, içerisindeki limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya yardım ediyor. Avustralya’da yapılan bir çalışma ağız, boğaz ve mide kanserini riskini 40-50 oranında azalttığını ortaya koyuyor.

Damar Sağlığını Koruyor

Limon, kabuğunda bulunan flavonoidlerden olan hesperidin ve naringin sayesinde damar yapısını korur ve pıhtılaşma riskini azaltır. Yüksek C vitamini sayesinde koroner arter hastalığını azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal