Lille Liderliği Geri Aldı

Lille, Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa gidiyor. Kırmızı-beyazlıların zirve yolculuğundaki en önemli silahları ise Türk yıldızları Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz.

22.02.2021-15:01 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-15:01) Lille Liderliği Geri Aldı

Milli futbolcular Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz'ın formasını giydiği Lille, şampiyonluğa koşuyor. Kırmızı-beyazlı ekip, 26 haftası tamamlanan Fransa Ligue 1'de topladığı 58 puanla ligin zirvesinde bulunuyor.

En yakın takipçisi Olympique Lyon'un 3 puan önünde yer alan Christophe Galtier'in talebeleri bu hafta Lorient'i deplasmanda 4-1'lik skorla yenmeyi başardı.

Paris Saint-Germain'in de Monaco'ya yenilmesiyle Lille ile Paris ekibinin arasındaki puan farkı da 4'e çıkmış oldu.

TÜRK YILDIZLARDAN 17 GOL Ve 9 ASİSTLİK KATKI

Kırmızı-beyazlıların bu sezon ortaya koyduğu performansta en ön plana çıkan isimler de şüphesiz takımın Türk yıldızları.

Milli golcü Burak Yılmaz, Lille formasıyla Ligue 1'de çıktığı 18 maçta 9 gol atarken, 4 de asiste imza attı.

Ligue 1'de bu sezon 21 maçta forma giyen bir diğer milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı, 7 kez ağları sarstı, 3 de asist yaptı. 

Zeki Çelik ise bu sezon Lille ile çıktığı 18 lig maçında defansif görevlerini yerine getirirken 1 gol ve 2 asistlik de katkı sağladı.

Lille, sezonu zirvede tamamlaması durumunda tam 10 yıl sonra şampiyonluk sevincini bir kez daha ulaşacak ve tarihindeki 5'inci şampiyonluk kupasını müzesine götürecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal